Ma egy finom és egészséges salátát készítettem.
Hozzávalók:
- 2 db. kisebb cékla
- 2 db.közepes alma
- egy kisebb torma gyökér(vagy ecetes torma)
Salátaöntethez: ecet, só, őrölt kömény,egy mokkáskanál cukor vagy édesítőszer.
Elkészítés:
1.Megmossuk a céklát,meghámozzuk, úgyszintén az almát is . Jó ha azonos mennyiségű a cékla és az alma.
2.Reszeljük le mindkettőt, de ne túl apróra ( ahogyan az almás pitébe is szoktuk reszelni,fent van fázisfotó) .
3. Reszeljük le a tormát a reszelő apró fokozatával.
4. Keverjük össze a salátaöntet: az ecetet összekeverjük 1 dl vízzel, sóval, a cukorral, az őrölt köménnyel ízesítjük . Majd öntsük rá az almás-céklára.
Néhány perc múlva lehet fogyasztani, de a hűtőben néhány napig tárolható.
Jó étvágyat!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/almas-ceklasalata-2/ […]