Ma egy finom és egészséges salátát készítettem.

Hozzávalók:

  • 2  db. kisebb cékla
  • 2  db.közepes alma
  • egy kisebb torma gyökér(vagy ecetes torma)

Salátaöntethez: ecet, só, őrölt kömény,egy mokkáskanál cukor vagy édesítőszer.

Elkészítés:
1.Megmossuk a céklát,meghámozzuk, úgyszintén az almát is . Jó ha azonos mennyiségű a cékla és az alma.

2.Reszeljük le mindkettőt, de ne túl apróra ( ahogyan az almás pitébe is szoktuk reszelni,fent van fázisfotó) .

3. Reszeljük le a tormát a reszelő apró fokozatával.

4. Keverjük össze a salátaöntet: az ecetet összekeverjük 1 dl vízzel, sóval, a cukorral, az őrölt köménnyel ízesítjük . Majd öntsük rá az almás-céklára.

Néhány perc múlva lehet fogyasztani, de a hűtőben néhány napig tárolható.

Jó étvágyat!