Szeretem a színes ételeket, a sok színes zöldség finom ízt kölcsönöz a húsnak. Ez egy színes, ízletes egészséges étel 🙂
Hozzávalók:
- 6 db.csirke alsó comb
- 1 db. csirkemell filé
- 2 db. sárgarépa
- 1 db. petrezselyemgyökér
- 2 szelet zeller
- 2 db. kisebb cékla
- 20-25 db.kelbimbó
- póréhagyma
- egy teáskanál mustár
- 2 ek. olívaolaj
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1 dl fehérbor
- zöld fűszerek:petrezselyemzöld,kakukkfű
- só,bors, őrölt kömény, egy teáskanál csirkefűszer (tartósító szermenetes)
Elkészítés:
Megmossuk a csirkét, a csirke bőrét lehúzzuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet.
A csirkét beborsozzuk, megsózzuk és beszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy tálban a mustárt elkeverjük az olajjal és bekenjük a húst majd letakarjuk , betesszük egy éjszakára a hűtőbe pácolódni.
Másnap megtisztítjuk a zöldségeket, kivajazzuk a tepsit ( a vaj felét félre tesszük) beletesszük a zöldségeket , rátesszük a húsokat.
Zöld fűszerrel , köménnyel, borssal, sóval megszórjuk, ráöntjük a bort és alufóliával befedjük a tepsit.
160 fokos sütőbe toljuk és kb 60 percig sütjük. Közben meglocsoljuk a zafttal, és az elpárolgott folyadékot pótoljuk, én egy dl. meleg vizet adtam hozzá. Ha megpuhult a csirke a fóliát levesszük, és minden hús darabra teszünk egy kis vajat és visszatoljuk a sütőbe,megemeljük a hőfokot 180 fokra és megpirítjuk a húst. Közben megforgatjuk, hogy minden oldala szép piros legyen.( kb 30 percig pirítottam).
A zöldségekkel kínáljuk.
Nagyon guszta es egezseges receptek.
Köszi szépen 🙂
Nagyon tetszenek a receptek, egezsegesek, egyszeruek es konnyen elerhetok a hozzavolok. Konnyen elkeszitheto. Koszonom.
Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést, számomra öröm, ha ötletet adhatok és elnyeri tetszéseteket! Üdv.Sárika