Szeretem a színes ételeket, a  sok színes  zöldség finom ízt kölcsönöz a húsnak. Ez egy színes, ízletes  egészséges étel 🙂

Hozzávalók:

  • 6 db.csirke alsó comb
  • 1 db. csirkemell filé
  • 2 db. sárgarépa
  • 1 db. petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zeller
  • 2 db. kisebb cékla
  • 20-25 db.kelbimbó
  • póréhagyma
  • egy teáskanál mustár
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 dl fehérbor
  • zöld fűszerek:petrezselyemzöld,kakukkfű
  • só,bors, őrölt kömény, egy teáskanál csirkefűszer (tartósító szermenetes)

Elkészítés:
Megmossuk a csirkét, a csirke bőrét lehúzzuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet.
A csirkét beborsozzuk, megsózzuk és beszórjuk a  fűszerkeverékkel. Egy tálban  a mustárt elkeverjük az olajjal és bekenjük a húst majd letakarjuk , betesszük egy éjszakára a hűtőbe pácolódni.
Másnap megtisztítjuk a zöldségeket, kivajazzuk a tepsit ( a vaj felét félre tesszük) beletesszük a zöldségeket , rátesszük a húsokat.

Zöld fűszerrel , köménnyel, borssal, sóval megszórjuk, ráöntjük a bort és alufóliával befedjük a tepsit.
160 fokos sütőbe toljuk és kb 60 percig sütjük. Közben meglocsoljuk a zafttal,  és az elpárolgott folyadékot pótoljuk, én egy dl. meleg vizet adtam hozzá. Ha megpuhult a csirke a fóliát levesszük, és minden hús darabra teszünk egy kis vajat és visszatoljuk a sütőbe,megemeljük a hőfokot 180 fokra és megpirítjuk a húst. Közben megforgatjuk, hogy minden oldala szép piros legyen.( kb 30 percig pirítottam).

A zöldségekkel kínáljuk.