Szeretem az idénynek megfelelő salátákat :-). Egyik kedvenc téli saláta alapanyagom a cékla. A cékla egyik legfontosabb téli vitamin- és ásványi anyag forrásunk.
Évekig csak a főtt, ecetes-cukros salátaként készítettem, de aztán jött a kísérletezés, így született ez a nyers céklasaláta recept, melyet már számtalan változatban elkészítettem.
Most édes köménnyel gazdagítottam. Az édeskömény az egyik legjobb erjedés- és puffadásgátló gyógynövényünk.
Készíthető rozmaringgal ízesítve, de a balzsamecet sem rontja el. Ízesíthető tormával is. Nagyon finom halakkal.
Elkészítés után néhány percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, de ha hűtőbe rakjuk két-három napig is eltartható.
Ma sült pisztráng mellé kínáltam.
Hozzávalók:
- 2 db nyers cékla
- 2 db alma
- 1 negyed édeskömény
- 2 evőkanál ételecet (15%-os)
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál őrölt kömény)
- 1 teáskanál eritrit nyírfacukor vagy kristálycukor( vagy édesítőszer )
- 1 dl víz
Elkészítés:
Megmossuk a céklát,meghámozzuk, úgyszintén az almát is . Jó ha azonos mennyiségű a cékla és az alma.
Egy nagy tálba lereszeljük az almát, a céklát és az édesköményt is , ne kell apróra ( ahogyan az almás pitébe is szoktuk reszelni,fent van fázisfotó) .
Keverjük össze a salátaöntet: az ecetet összekeverjük 1 dl vízzel, sóval, a cukorral, az őrölt köménnyel ízesítjük .
Majd öntsük rá az almás-köményes-céklára.
Néhány perc múlva lehet fogyasztani, de a hűtőben néhány napig tárolható.
Jó étvágyat!
Almás céklasaláta recept itt:
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/ceklasalata-edeskomennyel/ […]