Nagyon szeretem a tepsis ételeket, ha egyszer összerakjuk a hozzávalókat nincs több macera vele. Ma csirkét sütöttem sok-sok zöldséggel, olyan finom illat keringett a konyhában .

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke ( 1 kg 20 -30 dkg körüli)
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1/4 zellergumó
  • 1/2 karalábé
  • 1  kisebb szál póréhagyma
  • 1 db. bébi cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db.alma
  • 7-8 db kisebb krumpli
  • 1 kisebb cukkini
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • házi készítésű ételízesítő
  • 1 szál lestyán, 2-3 db zsályalevél
  • só,bors
  • néhány szelet  paprika

 

 Elkészítés:

1. A csirkét megmosom, és beszórom az ételízesítővel, a borssal, bekenem olíva olajjal majd  frissen tartó fóliával letakarom és egy éjszakára beteszem a hűtőbe.

2. Másnap megpucolom a zöldségeket, feldarabolom, a répát, petrezselymet, póréhagymát, céklát, cukkinit  hosszában, a zellert, karalábét, almát hasábokra szeleteltem, a paprikát karikákra vágtam.A krumplit csak

megpucoltam,mert aprók voltak.( mindenki használjon olyan  zöldséget amilyent szeret, illetve ami van otthon).

3.  A csirkét  a farhátnál kettévágtam, majd széthajtottam, sóval jól bedörzsöltem.

4. A tepsit kivajaztam,  majd belefektettem  a csirkét és körbe raktam a megmosott , feldarabolt  zöldségekkel , a csirke alá  tettem a fokhagyma gerezdet.

5. Megszórtam sóval, borssal,  ráhelyeztem a lestyán és a zsálya levelet.

6. Olíva olajjal meglocsoltam , nálam éppen a húsleves főtt és abból öntöttem alá egy merítőkanálnyit és lefóliázva  forró sütőbe tettem.

7. 90 percig sült 180 fokon  a fólia alatt, közben megfordítottam és locsolgattam a finom pecsenyelével,  majd  kb. 20 percet 220 fokon pirítottam.

Kínai kel salátával ettük:-)

Jó étvágyat!