Nagyon finom mediterrán jellegű tepsis ételt készítettem. Elkészítése gyors, a leírás szerint sokkal hosszabbnak tűnik. Egy tepsibe tettem padlizsánt, csirkemell filét , és csiperke gombát, tetejére paradicsomszószt tettem és némi sajttal gazdagítottam 🙂

  • Hozzávalók:
    1 nagy db padlizsán
    1 csirkemell filé 15 dkg spenót
    6 db nagy csiperke gomba
    só,bors ízlés szerint
    4 ek olívaolaj
    3 evőkanál felaprított póréhagyma
    1 doboz hámozott koktél paradicsom konzerv+ egy evőkanál paradicsom sűrítmény
    zöld fűszerek 1 tk bazsalikom, 2 teáskanál petrezselyemzöld,illetve friss bazsalikom és petrezselyem a tálaláskor
    1 ek vaj
    2 gerezd fokhagyma

    1 tasak mozzarella
    10 dkg feta sajt


Elkészítés:

A csirkemellet 4 vékony szeletre vágjuk, késsel megütögetjük,sózzuk,borsozzuk.
A padlizsánt meghámozzuk és hosszában nagyjából 1 cm vastagságúra szeleteljük, alaposan megsózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Sütés előtt leöblítjük,és papírtörlővel leitatjuk a vizet róla.

Közben elkészítjük a paradicsomszószt. Olívaolajon és vajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a feldarabolt gombát. Három db gomba kalapot egészben teszünk bele, előpirítunk,majd félretesszük. Rátesszük a paradicsompürét együtt piritjük, majd adunk hozza zúzott fokhagymát petrezselymet, bazsalikomot. Hozzáöntjük a konzervet illetve kb 1 dl hideg vizet. Összeforraljuk és félretesszük.
veszünk egy nagy serpenyőt abba megy az olívaolaj egy gerezd fokhagyma ebben elősütjük a húst és a felszeletelt padlizsánt. Oldalanként 2-3 percet sütjük. Majd tepsibe rendezzük. A három gombafejbe fetasajtot tettem az is megsütöttem. A hússzeletre megy a gombás paradicsom, majd a spenót, tetejére fetasajtot és mozzarellát teszünk. A padlizsánnal is hasonlóképpen járunk el. Én 6 szelet padlizsánt sütöttem elő, rétegeztem a padlizsánt, egy szelet majd erre a gombás paradicsom a feta sajt,majd a padlizsán tetejére még egy kis paradicsomos gomba, spenót feta és mozzarella.

Ment a sütőbe 180 fokra kb 20 -25 perc alatt készre sütjük

A megmaradt paradicsomos -gomba szósszal kínáljuk.

Jó étvágyat!

Tipp. Kínálhatjuk gerslivel, bulgurral.