Type: Gallery

Zöldséges rúd

  • 104951623_260205072101427_3913477533281840061_n
  • 106416722_297490684740145_4447300066137951993_n
  • 106172374_663025241095574_5536682747002432818_n
  • 104820401_3041668019254602_6988378008392221636_n
  • 105039391_649321342603180_4312227909393013521_n-1

Ez a zöldséges rúd maradék hozzávalókból összedobható, finom laktató. Bármilyen zöldséggel kipróbálható. Én most gombával, cukkinivel,mirelit zöldséggel készítettem . A sárgarépa golyók nagyon feldobták a színét. Ízlésünknek megfelelően variálhatjuk mind a fűszerezést, mind a...

More

Zöldséges karfiolleves

  • 104708697_1928623167273603_7071205914040690426_n
  • IMG_0351-Large

Mai napon az ebéd főszereplői a zöldségek voltak :-), igaz,hogy egy kis lángost is készítettem. Hozzávalók: fél db közepes nagyságú karfiol( kb 40 dkg) két-három darab sárgarépa két db petrezselyemgyökér egy dl zöldborsó 2...

More

Karfiolkrémleves

  • 104704683_4163798397027082_7488887601432044683_n (1)
  • 104834329_309722810049449_6241085888575305875_n

Egy tányér forró leves bármikor jól jön, hűvösebb napokon különösen, de nyáron is remek fogás. mivel gyorsan elkészíthető .Előkészíthető és fagyasztóban is jól tárolható a turmixolt karfiol. Hét közben, munka után csak elővesszük a...

More

Lecsó gyöngybabbal

  • 104493780_262975958455746_300031864891161140_n (1)
  • 104825107_288041525579465_4120700767063997149_n-1

A fagyasztóból szeretném felhasználni az alapanyagokat. eszembe jutott, hogy két hete betettem egy adag előfőzött gyöngybabot. Természetesen konzervbabbal,vagy más babból is készíthető. Hozzávalók: egy fej lila hagyma1 szál újhagyma, néhány szál metélőhagyma2 db tv...

More

Padlizsánba bújt cukkini

  • 101592389_2685559135057667_4630497077535703040_n
  • 101549499_710686553024438_5355888380628434944_n
  • 101627602_276327886752444_1438798101241397248_n-1

A nyári időszak kincseiből hozok egy szezonális nyári receptet.Egyetek cukkinit, padlizsánt, paradicsomot 🙂 és őket variálhatjuk is. A szénhidráttartalmuk alacsony, vitaminokban, ásványi sókban, élelmi rostokban gazdagok.Nagyon gyakran készítek tésztaszószt, most a kedvenc a bazsalikomos...

More

Csőben sült édesburgonyás cukkini

  • 101219047_259220178483446_8197594693924552704_n
  • 101856805_307949096881858_758262285536854016_n
  • 101069692_2780903625353904_9173122461384835072_n
  • 101085393_618488338874254_6743729293358006272_n

Még a kerti cukkini nem terem, de az üzletek polcai tele vannak cukkinivel és igen kedvezményes áron hozzáférhető. Cukkini rajongó vagyok,mert olyan sokféleképpen elkészíthető. Most egy finom krémes csőben sült változatot hoztam. Hozzávalók: 2...

More

Vaj puha rozmaringos báránysült

  • 101627602_276327886752444_1438798101241397248_n (1)
  • 101067804_680643559391858_5923336620802572288_n
  • 101627602_276327886752444_1438798101241397248_n-1-1

Gyerekkorom óta Pünkösdkor mindig készült valamilyen báránysült. Igaz az erdélyi konyhákban inkább a felszeletelt bárányhús volt a jellemző (kivétel,ha kemencében sült),de én az egyben sült báránycombot nagyon kedvelem,ezért mindig kísérletezem a sütésmódját illetően,felhasználva a...

More

Krumplis káposzta fasírt

  • 100652326_608227213233364_1996918802025021440_n (1)
  • 100652324_249122719745461_50006368651837440_n

Az alapötletet az Izletes tv. videóján láttam, saját ízlésünk szerint formáltam. Állítólag körbejárta az internetet, közkedvelt recept. Én nem találkoztam vele mostanáig:-) Laktató étel, néhány hozzávalóból. Hozzávalók: 2 db krumpli kb 30 dkg kb...

More

Pünkösdi tárkonyos bárányleves

  • 101204802_964324430695241_8810335898265714688_n
  • 101533713_255269075692953_4348857049526829056_n
  • 100864536_696109554506928_7393701739532124160_n-1

Erdélyi falvakban juhtartó gazdáknál pünkösdkor mindig bárány került terítékre. Nálunk a nagy füves udvaron legelgettek, őket nem küldték ki az “esztenára” . Szóval pünkösdi hagyomány a bárányhúsból készült étel, tárkonyos bárányleves, báránysült, báránypörkölt. Édesapám...

More

Gombafasírt

  • 97584822_244480790151607_4134932098676948992_n (Large)
  • 100088930_615747322353799_8393930271933595648_n-1

Elég gyakran készítek különböző zöldségekből fasírtot. Most a gombát használtam alapanyagként.Remek feltét főzelékekhez, vagy mártogatóssal is kínálható. Hozzávalók: 6 db közepes csiperke gomba 1 db újhagyma 2 ek zabpehely 1 kis darab cukkini (kb...

More