Egyik nagy  élelmiszer üzletben megláttam, hogy akciós a trappista sajt, elhatároztam hogy kipróbálom a  január óta  interneten keringő sajtkrokett receptet :-).  Legutóbb Andinál, majd Ildikónál láttam. Ma én is elkészítettem, próbáltam egy kis teljes kiőrlésű lisztet is belekeverni. Szerintem zöld fűszert is rakhattam volna, de az első alkalommal kihagytam belőle.  Valóban nem folyik szét és hidegen, melegen mindenképpen finom :-). Azért nem szabad elfelejteni ebben van bőven kalória, mindenképpen együnk mellé friss salátát, vagy főzeléket. Én céklasalátát készítettem.

Fázisfotók fent a képre kattintva.

Hozzávalók:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 tojás
  • 1 púpozott evőkanál liszt ( fele finom liszt-fele tönkölybúzaliszt)
  • kb. 2  dl.olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. A sajtot egy -két órára betesszük  fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni, majd  egy tálba lereszeljük.
2.Hozzáadjuk a liszt keveréket és a tojást.
3. Először kanállal elkavarjuk, majd kézzel jól összedolgozzuk.
4. Egy diónyit kiveszünk a masszából és a két tenyerünk között rudacskákat sodrunk.
5. Olajat forrósítunk és a kroketteket  beletesszük a forró olajba.
6. Közepes lángon szép világos barnára sütjük, közben óvatosan megforgatjuk.
7. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

Volt két cukkinivirágom azt is megsütöttem a virágba tettem egy ujjbegynyi sajtmasszát és a forró olajban megsütöttem.

Céklasalátával kínáltam :https://blog.keva.hu/?p=5119