Nagyon régóta készülök, hogy kipróbáljam a bébicéklát:-). Korábban készítettem sütőben céklát,de az annyira nem jött be. Most egy egész szatyor céklát kaptam, így nem volt kérdés, hogy tesztelek :-).
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a céklát próbálja ki , annyira finom volt!
Hozzávalók:
- 6-7 darab bébicékla
- citromos balzsamkrém egy jó evőkanálnyi
- fűszerkömény 2 csipetnyi ( őrölt), egy csipetnyi só
- 2 evőkanál olaj( Olíva olajat használtam)
- egy mokkáskanálnyi Grillzöldségkeverék( tartósítószermentes)
Elkészítés:
Alaposan megmossuk a céklát, majd lehámozzuk a héját. Egy tepsit olajjal kikenünk és abba belefektetjük a céklákat, amelyik nagyobb kettőbe vágjuk. Fűszerezzük sóval, grillfűszerkeverékkel, köménymaggal( nekem kevés őrölt köményem volt, ezért köménymagot használtam) megszórjuk, rálocsoljuk a balzsamkrémet. Alufóliával jól betakarjuk és forró sütőbe tesszük ( 200 fok) Közben két alkalommal kb 1 dl. meleg vizet öntöttem a cékla alá. Amikor megpuhult levettem a fóliát, egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam és forrón tálaltam. Mi csirkesülttel,vegyes zöldségkörettel ettük.