Nagyon régóta készülök, hogy  kipróbáljam a bébicéklát:-). Korábban készítettem sütőben céklát,de az annyira nem jött be. Most egy egész szatyor céklát kaptam, így nem volt kérdés, hogy tesztelek :-).
Mindenkinek ajánlom,  aki szereti a céklát próbálja ki , annyira finom volt!

Hozzávalók:

  • 6-7 darab bébicékla
  • citromos balzsamkrém egy jó evőkanálnyi
  • fűszerkömény 2 csipetnyi ( őrölt), egy  csipetnyi só
  • 2 evőkanál olaj( Olíva olajat használtam)
  • egy mokkáskanálnyi Grillzöldségkeverék( tartósítószermentes)

Elkészítés:

Alaposan megmossuk a céklát, majd lehámozzuk a héját. Egy tepsit olajjal kikenünk és abba belefektetjük a céklákat, amelyik nagyobb kettőbe vágjuk. Fűszerezzük sóval, grillfűszerkeverékkel, köménymaggal( nekem  kevés őrölt köményem volt, ezért köménymagot használtam)  megszórjuk, rálocsoljuk a balzsamkrémet. Alufóliával jól betakarjuk és forró sütőbe tesszük ( 200 fok) Közben   két alkalommal kb 1 dl. meleg vizet öntöttem a cékla alá.  Amikor megpuhult levettem a fóliát, egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam és forrón tálaltam. Mi csirkesülttel,vegyes zöldségkörettel ettük.