Élelmiszerek tárolása nyáron.
Hasznos tippek:

Nagy melegben különösen figyeljünk a romlandó élelmiszerek beszerzésére, vigyünk hűtőtasakot magunkkal, de a fagyasztó szekrények mellett is jobb helyeken találunk, abba tegyük a friss húst. A húsokat frissen fagyasszuk le.
Az egyszer már lefagyasztott alapanyagot ne fagyasszuk újra, mert ebben az esetben, az ételben megkezdődött bomlási folyamatot konzerváljuk.Kiolvasztás után mindig a hűtőben tároljuk a bepácolt a húsokat, ne hagyjuk   szobahőmérsékleten állni. Érdemes alaposabbon átsütni a húst.
A főtt ételek is korábban megromlanak, ezért amit tárolni szeretnénk hűtsük le hideg vízben és tegyük hűtőszekrénybe. Különösen veszélyes a húsleves, ez hamar megromlik,étkezés előtt mindenképpen forraljuk fel.
A párolt rizs, a krumpli, a kifőtt tészta szintén hamar megromlik,ezért csak annyit készítsünk ami egy étkezésnél elfogy.
Azokat az élelmiszereket, melyeket nem használunk fel rögtön, érdemes lefagyasztani, én pld. rendszeresen fagyasztok pörköltet, vagy félkész ételeket is pld. húsgombócot. Felengedés után pedig rögtön fel kell használni.
Nagy melegekben kerüljük a tojással készült ételeket, a majonézt, madártejet, krémes süteményeket.
Nyáron a legyek ellen is védjük az asztalra tett ételeket például hálós takarással.
Figyeljünk az utcán vásárolható ételekre is, pld. hamburger, hot dog esetén, ha látjuk, hogy nincs megfelelő hőmérsékletű tárolásra lehetőségük akkor inkább kerüljük.