Sokszor hallom, hogy nekem “diétáznom kell”, nem tudok jól lakni, ezzel a bejegyzéssel szeretném bemutatni, hogy egészséges étel is lehet laktató és ízletes.
Nagyon szeretem a tepsiben készült ételeket, egyrészt mindig más az ízük, mert abból készül ami van épp a háznál, másrészt közben lehet egyebet dolgozni,nem kell a tűzhely mellett állni.
Mai ebédünk egy színes ebéd volt,mert a tepsis csirke mellé még sült cékla is került. A cékla receptje az előző bejegyzésnél van : https://blog.keva.hu/?p=4721
Hozzávalók:
- 3 db egész csirkecomb
- só, bors
- 1 mokkáskanál csirkesült fűszerkeverék(tartósítószermentes)
- 3-4 db. új sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 9-10 db.kisebb újkrumpli
- 1 db. paradicsom
- 10-12 szelet cukkini
- 8-10 karika paprika
- zellerlevél, petrezselyem levél
- 2 db. sonkahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- diónyi vaj
Elkészítés:
A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel , minden combba beledugunk egy fokhagyma gerezdet, egy kicsit pihentetjük. Kiolajazott tepsibe tesszük a combokat , teszünk rá zeller, petrezselyemzöldet, hagymakarikát , öntünk rá egy dl vizet, és alufóliával jól betekerve forró sütőbe tesszük. Közben előkészítjük a zöldségeket , megmossuk, megpucoljuk, a nagyobb krumplit kettőbe vágjuk,a répát, petrezselyemgyökeret középen elvágjuk, a kisebbet egészben hagyhatjuk, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük, a sonkahagymát hosszában kettőbe vágjuk. A sütőben a combokat fólia alatt 30 percig pároljuk, majd rátesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és visszahelyezzük az alufóliát, további 30 percig percig pároljuk, közben két-három alkalommal is a zafttal meglocsoljuk . Ha megpuhultak a zöldségek és a hús is, levesszük a fóliát és megpirítjuk. Nálam összesen kb. 1,5 órán keresztül sült, 180 fokon a légkeverésesés sütőben.
Jó étvágyat!