Nagyon szeretem a nyarat rengeteg zöldség fajta , gyümölcs van, ilyenkor a legkönnyebb a főzés . :-)Aki a padlizsánt szereti feltétlen próbálja ki ezt az egyszerű receptet 🙂

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • csipetnyi csombor
  • nagy csokor petrezselyem zöld
  • 1  csapott mokkáskanál sertéssült fűszer őrlemény(tartósítószermentes)
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 tojás nagyságú krumpli
  • 1 db. padlizsán- fűszerezzük sóval ,csodagrill (tartósítószermentes) fűszerkeverék+ citromlé

Elkészítés:

Egy tálba beleteszem a darált húst. Lereszelem apró lyukú reszelőn a krumplit, majd kinyomkodom és hozzáadom a darált húshoz.
A fokhagyma gerezdet is leszoktam reszelni és úgy teszem a masszához.
A tojást feltöröm, majd a darált húshoz öntöm, fűszerezem sóval, borssal,csomborral, a sertéssült fűszerrel és elkezdem gyúrni.
Összevágom a petrezselyemzöldet és azt is hozzáadom, bőven rakok bele. Megízlelem, és ha szükség utánaízesítek.
Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát, így jobban összeérnek az ízek. Sütés előtt vizes kézzel kis golyókat formázok és serpenyőben közepes lángon kisütöm, közben forgatom.
Amikor megsült papírtörlőn leitatom az olajat.

A padlizsánt jól megmossuk, szárazra törüljük és karikákra vágjuk, olyan ujjnyi vastagra. Egy kicsit megsózzuk , frissen facsart citromlével meglocsoljuk és 10 percig pihentetjük, majd kinyomkodjuk egy kicsit. Fűszerezzük a grillfűszerrel és olajjal megkent grillserpenyőben  hirtelen megsütjük.
Minden padlizsán karikára teszünk egy húsgolyót, néhány karika hagymával és uborkával,paradicsommal díszitve tálaljuk. Kínálhatunk mellé uborkasalátát.