Kellemes időnk lett , a levegő  felfrissült így kedvet kaptam a grillezéshez. Grilleztem a konyhában és ettünk az erkélyen :-). Egyszerű hullámos grillserpenyőt használtam, próbáltam variálni a húsokat :-), két szelet tarját, egy  nagy csirkemell filét, és némi   sertés darált húst használtam alapanyagként. Köretként grillezett padlizsán és grillezett paradicsom volt, illetve egy kis hidegre hűtve uborka salátát is készítettem. A szabadság alatt Hévízen  sikerült beszereznem különböző tartósítószer mentes fűszereket, így a csombort ezekkel is kiegészítettem.
Hozzávalók:

  • 2 szelet sertés tartja
  • 2 szelet csirkemell
  • 20 dkg darált hús
  • 1 padlizsán, egy kis citromlé
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 hagyma
  • zöld csombor
  • mustár
  • csodagrill, sertéssült,grillzöldség fűszerkeverékek
  • só, frissen őrölt bors, egy mokkáskanál szódabikarbóna
  • 4 hurkapálca

Elkészítés:
A sertéstarját és a csirke mellet  egy kicsit megklopfoljuk. A tarját megborsozzuk és a sertésfűszerrel beszórjuk, és beleforgatjuk az olajba kevert mustárba, a hűtőben 2-3 órán keresztül pácoljuk. A csirkemellre a csodagrill fűszert szórtam és olajjal bekentem, és  ezt is betettem a hűtőbe 2 órára.
A darált húsból készítettem mics szerű masszát, a húst a frissen őrölt borssal, sóval, sertéssült fűszerkeverékkel, a csomborral és a szódabikarbónával jól összegyúrtam  és betettem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, jó ha  egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük,mert akkor finomabb lesz.A padlizsánt sütés előtt hullámos késszel karikára szeltem, sóztam és néhány csepp citromlével meglocsoltam, 10 percig pihentettem, majd kinyomtam a levét és grill zöldség fűszerrel megszórtam, a paradicsomot,hagymát,paprikát is felszeltem. Két hurkapálcát megraktam darált sertéshússal, hagyma ,padlizsán és paprikával, jól összenyomkodtam.
A grillserpenyőt kiolajaztam és  hevítettem a húsokat megsóztam. A tepsibe tettem a tarját,  majd a hurkapálcára húzott darált húst. Egy alufóliával lefedtem 2-3 alkalommal kis vízzel megspricceltem  megfordítottam és készre sütöttem, majd a csirkemellet is megsütöttem , a mellek mellett sütöttem a  hagyma szeletet, a paradicsom és a padlizsán karikákat, szintén lefóliáztam,de erre nem spricceltem vizet .

Rozskenyérrel és uborkasalátával kínáltam.

Jó étvágyat!