Kellemes időnk lett , a levegő felfrissült így kedvet kaptam a grillezéshez. Grilleztem a konyhában és ettünk az erkélyen :-). Egyszerű hullámos grillserpenyőt használtam, próbáltam variálni a húsokat :-), két szelet tarját, egy nagy csirkemell filét, és némi sertés darált húst használtam alapanyagként. Köretként grillezett padlizsán és grillezett paradicsom volt, illetve egy kis hidegre hűtve uborka salátát is készítettem. A szabadság alatt Hévízen sikerült beszereznem különböző tartósítószer mentes fűszereket, így a csombort ezekkel is kiegészítettem.
Hozzávalók:
- 2 szelet sertés tartja
- 2 szelet csirkemell
- 20 dkg darált hús
- 1 padlizsán, egy kis citromlé
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 2 hagyma
- zöld csombor
- mustár
- csodagrill, sertéssült,grillzöldség fűszerkeverékek
- só, frissen őrölt bors, egy mokkáskanál szódabikarbóna
- 4 hurkapálca
Elkészítés:
A sertéstarját és a csirke mellet egy kicsit megklopfoljuk. A tarját megborsozzuk és a sertésfűszerrel beszórjuk, és beleforgatjuk az olajba kevert mustárba, a hűtőben 2-3 órán keresztül pácoljuk. A csirkemellre a csodagrill fűszert szórtam és olajjal bekentem, és ezt is betettem a hűtőbe 2 órára.
A darált húsból készítettem mics szerű masszát, a húst a frissen őrölt borssal, sóval, sertéssült fűszerkeverékkel, a csomborral és a szódabikarbónával jól összegyúrtam és betettem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, jó ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük,mert akkor finomabb lesz.A padlizsánt sütés előtt hullámos késszel karikára szeltem, sóztam és néhány csepp citromlével meglocsoltam, 10 percig pihentettem, majd kinyomtam a levét és grill zöldség fűszerrel megszórtam, a paradicsomot,hagymát,paprikát is felszeltem. Két hurkapálcát megraktam darált sertéshússal, hagyma ,padlizsán és paprikával, jól összenyomkodtam.
A grillserpenyőt kiolajaztam és hevítettem a húsokat megsóztam. A tepsibe tettem a tarját, majd a hurkapálcára húzott darált húst. Egy alufóliával lefedtem 2-3 alkalommal kis vízzel megspricceltem megfordítottam és készre sütöttem, majd a csirkemellet is megsütöttem , a mellek mellett sütöttem a hagyma szeletet, a paradicsom és a padlizsán karikákat, szintén lefóliáztam,de erre nem spricceltem vizet .
Rozskenyérrel és uborkasalátával kínáltam.
Jó étvágyat!