Ha igazi finom lazacot szeretnél enni,nem szabad túlsütni,mert akkor élvezhetetlenné válik az íze. Ma sikerült akciósan lazacot vásárolni, vacsorára el is készítettem két szeletet. 🙂
Hozzávalók:
- 2 darab lazacfilé
- egy citrom
- zöld kapor
- ujjbegynyi vaj
- 1 evőkanál olíva olaj
- só
Elkészítés:
A lazacot kiolvasszuk, leöblítjük. A bőrös részét egy kicsit éles késsel behasítjuk,vigyázzunk arra, hogy csak a bőrét vágjuk meg. Frissen facsart citromlével meglocsoljuk.
Egy teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat, amikor meleg az olaj beledobunk két karika citromot. A lazac bőrét megsózzuk és bőrével lefelé a serpenyőbe tesszük.
Amikor elkezd sülni a lazac másik oldalát is egy csipet sóval meghintjük, beletesszük az ujjnyi vajat.Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki 3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy-két perce lefedjük.
Nálam 7 percig sült.Tálaláskor apróra vágott zöld kaporral megszórjuk.
Tzazikivel tálaltam, recept itt :
https://blog.keva.hu/recept/tzatziki/