Ha igazi finom lazacot szeretnél enni,nem szabad túlsütni,mert akkor élvezhetetlenné válik az íze. Ma sikerült akciósan lazacot vásárolni, vacsorára el is készítettem két szeletet. 🙂

Hozzávalók:

  • 2 darab lazacfilé
  • egy citrom
  • zöld kapor
  • ujjbegynyi vaj
  • 1 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

A lazacot kiolvasszuk, leöblítjük. A bőrös részét egy kicsit éles késsel behasítjuk,vigyázzunk arra, hogy csak a bőrét vágjuk meg. Frissen facsart citromlével meglocsoljuk.

Egy teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat, amikor meleg az olaj beledobunk két karika citromot. A lazac bőrét megsózzuk és bőrével lefelé a serpenyőbe tesszük.

Amikor elkezd sülni a lazac másik oldalát is egy csipet sóval meghintjük, beletesszük az ujjnyi vajat.Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki  3,5 perc múlva megfordítjuk. Egy-két perce lefedjük.

Nálam 7 percig sült.Tálaláskor apróra vágott zöld kaporral megszórjuk.

Tzazikivel tálaltam, recept itt :

https://blog.keva.hu/recept/tzatziki/