Korábban is készítettem joghurtos uborkasalátát,de valahogy a tzatzikira nem került sor. Néhány receptet elolvastam, van ahol azt írják, hogy a joghurtot le kell csepegtetni, én ennek nem láttam értelmét, illetve lehet tenni bele olívaolajat, citromlevet, vagy borsot.

Én így készítettem:

Hozzávalók két személyre:

  • 2 dl. görög  joghurt
  • 1 kis kígyóuborka
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zöld fűszerek: zöld kapor,citromfű

Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, megtöröljük  és héjastól durvára reszeljük, megsózzuk.
A joghurttal összekeverjük az apróra reszelt fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot (ebből volt több),és a citromfüvet
Kinyomkodjuk az uborkát és belekeverjük  a joghurtos keverékbe, Lefóliázva egy-két órára betesszük a hűtőbe.

Kiváló sült húsok mellé, mi most báránysülttel ettük. Eredetileg görög recept (ha nem tévedek), és ott is többször esznek bárány,vagy birkát.Természetesen más hús mellé is finom, gyakrabban fogom készíteni.