Korábban is készítettem joghurtos uborkasalátát,de valahogy a tzatzikira nem került sor. Néhány receptet elolvastam, van ahol azt írják, hogy a joghurtot le kell csepegtetni, én ennek nem láttam értelmét, illetve lehet tenni bele olívaolajat, citromlevet, vagy borsot.
Én így készítettem:
Hozzávalók két személyre:
- 2 dl. görög joghurt
- 1 kis kígyóuborka
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- zöld fűszerek: zöld kapor,citromfű
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, megtöröljük és héjastól durvára reszeljük, megsózzuk.
A joghurttal összekeverjük az apróra reszelt fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot (ebből volt több),és a citromfüvet
Kinyomkodjuk az uborkát és belekeverjük a joghurtos keverékbe, Lefóliázva egy-két órára betesszük a hűtőbe.
Kiváló sült húsok mellé, mi most báránysülttel ettük. Eredetileg görög recept (ha nem tévedek), és ott is többször esznek bárány,vagy birkát.Természetesen más hús mellé is finom, gyakrabban fogom készíteni.