Meggyes ötlet 🙂 Készül a meggylikőr, vagy “visinata”, nem is tudom,hogy nem került ez még be a blogba hisz minden évben készítek:-).
Hozzávalók:
- 2,5-3 kg meggy
- 20 dkg kristálycukor+ 20 dkg cukor
- 5 dl 96 fokos alkohol
- 5 dll Vodka
Elkészítés:
2,5-3 kg körüli meggyet megmosunk, leszedjük a szárát, 20 dkg kristálycukorral egy üvegbe tesszük, tiszta vászonnal, vagy szalvétával lekötjük, és 1-2 napra kitesszük a napra, amíg a cukor elolvad, közben időnként összerázzuk. Az erjedés beindulása előtt hozzáadunk 5 dl 96 fokos alkoholt, lezárjuk légmentesen, és 2 hétig pihentetjük hűvös helyen,lehet hozzáadni még fél liter vodkát is (én szoktam) .
Amikor szeretnénk fogyasztani 20 dkg cukorból 1 liter vízzel szirupot főzünk , kihűlés után a meggyre töltjük, lezárjuk, és 2-3 nap múlva fogyasztható. (már korábban is meg lehet kóstolni).
Aki szereti a rumot lehet azt is beletölteni.