Írhatnám azt , hogy fiam  kedvence :-), mert valóban az, a recept saját elképzelés alapján készült :-).  Amikor sikerül hozzájutni szép marhahúshoz mindig készítek marhaszeletet. Több fajta változatot is kipróbáltam, a mai  így készült:

Hozzávalók:

  • négy nagy szelet marhafelsál
  • a páchoz: két kávéskanál mustár+ egy evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors, só
  • egy evőkanál napraforgó olaj
  • egy púpozott evőkanál tönkölybúza liszt
  • egy teáskanál édes nemes piros paprika
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • két evőkanál sűrített paradicsom
  • két szem szegfűbors
  • egy teáskanál cukor

Elkészítés:
A marhaszeletet kicsit kiklopfoljuk, majd frissen őrölt borssal meghintjük.
A mustárt elkeverjük az olíva olajjal és ezzel a páccal  bekenjük  a húst és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én most 24 órát  tartottam a pácban.
Amikor sütni szeretnénk a tönkölylisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel, megsózzuk a marhaszeletet és beleforgatjuk a paprikás rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zaftba beletesszük a cukrot egy kicsit pirítjuk,  hozzáadjuk a  sűrített paradicsomot  kb. 1 percig még pirítjuk, utána  felengedjük 1,5 -2 dl hideg vízzel, kiforraljuk . Beletesszük a vargányát, a szegfűborsot és visszatesszük a hússzeleteket, 15-20 percig pároljuk, közben rázogatjuk, hogy nehogy lekapja. Forrón tálaljuk.

Penne  tésztával és uborkasalátával kínáltam.

Jó étvágyat!