Írhatnám azt , hogy fiam kedvence :-), mert valóban az, a recept saját elképzelés alapján készült :-). Amikor sikerül hozzájutni szép marhahúshoz mindig készítek marhaszeletet. Több fajta változatot is kipróbáltam, a mai így készült:
Hozzávalók:
- négy nagy szelet marhafelsál
- a páchoz: két kávéskanál mustár+ egy evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors, só
- egy evőkanál napraforgó olaj
- egy púpozott evőkanál tönkölybúza liszt
- egy teáskanál édes nemes piros paprika
- 5-6 szelet szárított vargánya
- két evőkanál sűrített paradicsom
- két szem szegfűbors
- egy teáskanál cukor
Elkészítés:
A marhaszeletet kicsit kiklopfoljuk, majd frissen őrölt borssal meghintjük.
A mustárt elkeverjük az olíva olajjal és ezzel a páccal bekenjük a húst és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én most 24 órát tartottam a pácban.
Amikor sütni szeretnénk a tönkölylisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel, megsózzuk a marhaszeletet és beleforgatjuk a paprikás rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zaftba beletesszük a cukrot egy kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot kb. 1 percig még pirítjuk, utána felengedjük 1,5 -2 dl hideg vízzel, kiforraljuk . Beletesszük a vargányát, a szegfűborsot és visszatesszük a hússzeleteket, 15-20 percig pároljuk, közben rázogatjuk, hogy nehogy lekapja. Forrón tálaljuk.
Penne tésztával és uborkasalátával kínáltam.
Jó étvágyat!