Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 ek olaj
  • 1 mk. sütőpor
  • mirelit eper
  • eperlekvár, meggylekvár
  • 25 dkg mascarpone
  • 4,5 dl tejszín
  • 1-2 ek porcukor (ízlés szerint)

Elkészítés :

A tojásokat szétválasztjuk. A 6 tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
A felvert fehérjébe belekeverjük a 6  kanál kristálycukrot, és továbbverjük vele. Majd belekeverjük a 6 tojássárgáját, ezzel is tovább verjük. Utána beletesszük kanalanként a 6 kanál lisztet és a sütőport, majd az egy evőkanál olajat  és eldolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben sütjük.

A tejszínt felverjük a cukorral, majd belekeverjük a puha mascarponét. A piskótából  három lapot vágunk, majd egy nagy jénai tálba rétegezzük a piskóta lapokat, a következőképpen: egy piskótalap,majd megkenjük eperlekvárral, erre jön a tejszínese krém 1/3-a, valamint a tetejére a mirelit eperszeletek, utána a második lap,erre a meggylekvár ( az enyémben egész szemek voltak, saját készítésű lekvár),majd ismét a piskótalap, erre még egyszer eperlekvár, majd a krém. A tetejét bőven megszórjuk mirelit eperrel.

Jó étvágyat!