Hozzávalók:
4 db zsemle
1 cs túró
1 db tojás
2 cs vanillincukor
2 ek cukor
1,5 pohár tejföl
0,5 l.tej
ízlés szerint mazsola
Elkészítés:
A zsömlék tetejét vágd le és a közepéből az anyagot szedd ki.
A mazsolát az áttört túrót,a cukrot ,a tojás sárgáját,1 cs. vanillincukrot és 1 pohár tejfölt a zsemlék apróra csipegetett belsejével keverjük jól össze.A zsemléket a tejben óvatosan áztassuk meg.Rakjuk egy kis méretű kiolajazott tepsibe egymás mellé és a túróval töltsük meg.A maradék tejfölbe keverjük a vanillincukrot és a zsömlék tetejét kenjük be vele.
Előmelegített sütőbe 2-3 fokozaton(220 C) 20-25 percig sütjük.Hidegen melegen is finom!
Tanácsok:
A zsömléket óvatosan áztassuk a tejbe nehogy szét essenek.A tejbe is rakhatunk vaníliás cukrot!
Sütés közbe figyeljük a zsömlét nehogy kiszáradjanak. Hűtőbe 1-2 napig eláll.
Recept : TutiReceptek alapján
Hát ez iszonyu jól nézki kikel probálnom…
Hát nagyon jól nézki ezt kikel aszt hiszem probálnom…
😀
😀 Igen!