Sokan kérdeztétek, hogy mi is a pagoda karfiol, fent a nyilakra kattintva megláthatjátok :-). Ma egy sajtos-tejfölös  tepsis pagoda karfiolt készítettem.

Hozzávalók:

  • egy pagoda karfiol ( kb. 80 dkg volt)
  • egy tojás
  • 2 dl tejföl ( 20%-os Cserpes)
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 ek. kukoricadara
  • diónyi vaj
  • 1 kk. zsemlemorzsa
  • 20 dkg reszelt sajt( füstölt,parmezán, ementáli)
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra vágom, és forró sós vízben  2-3 percig főzöm, majd kivajazott , zsemle morzsával meghintett tepsibe rakom.

Majd egy tálban felverem a tojást,belekeverem a tejfölt, a joghurtot, a reszelt sajt felét, a kukorica darát, ízlés szerint sót adok hozzá, és ráöntöm a  karfiolra.

180 fokos sütőben készre sütöm. Amikor már majdnem kész, akkor  rászórom a  reszelt sajt másik felét és rápirítom.

Köretként, de akár önálló ételként  is finom. ( sajnos ritkán lehet hozzájutni).

Jó étvágyat!