Sokan kérdeztétek, hogy mi is a pagoda karfiol, fent a nyilakra kattintva megláthatjátok :-). Ma egy sajtos-tejfölös tepsis pagoda karfiolt készítettem.
Hozzávalók:
- egy pagoda karfiol ( kb. 80 dkg volt)
- egy tojás
- 2 dl tejföl ( 20%-os Cserpes)
- 1,5 dl joghurt
- 2 ek. kukoricadara
- diónyi vaj
- 1 kk. zsemlemorzsa
- 20 dkg reszelt sajt( füstölt,parmezán, ementáli)
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra vágom, és forró sós vízben 2-3 percig főzöm, majd kivajazott , zsemle morzsával meghintett tepsibe rakom.
Majd egy tálban felverem a tojást,belekeverem a tejfölt, a joghurtot, a reszelt sajt felét, a kukorica darát, ízlés szerint sót adok hozzá, és ráöntöm a karfiolra.
180 fokos sütőben készre sütöm. Amikor már majdnem kész, akkor rászórom a reszelt sajt másik felét és rápirítom.
Köretként, de akár önálló ételként is finom. ( sajnos ritkán lehet hozzájutni).
Jó étvágyat!