Hozzávalók:
-8 db kisebb harcsaszelet
-1 ek. kukoricadara
-1 ek. rozsliszt
-1 tk. pirospaprika
-só,bors, kis citromlé
-kakukkfű
-2 ek. olaj
Elkészítés:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be kakukkfűvel és frissen őrölt borssal. Jó,ha néhány percig pihentetjük.
Majd törlőkendőre szedjük, sózzuk és beleforgatjuk a kukoricadarás, rozslisztes, paprikás keverékbe. Teflonserpenyőben olajat hevítünk beletesszük a bepanírozott halszeleteket, amiket az oldala megpirult megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük. A sütési ideje kb 10 perc a halszelet vastagságától függően.
Ízletes barna rizs
Hozzávalók:
-egy tasak barna rizs
-egy darab póréhagyma
-néhány szelet tv.paprika
-petrezselyemzöld (most szárítottat használtam)
-só bors
Elkészítés:
Egy fazékban enyhén sós vízben előfőzzük a rizst ( a barna rizs főzési ideje hosszabb!), nem várjuk meg, hogy teljesen megfőjön. Egy teflon serpenyőben olajon megdinszteljük a póréhagymát és a paprikát, majd ráborítjuk a rizst, megszórjuk petrezselyemmel,és borssal. A főzőléből ráöntünk ( én kb egy dl főzőlevet tettem rá) és lassan összefőzzük a rizzsel.
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/2366/