Nem csak Márton napján finom a libacomb 🙂

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db libacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 mandarin
  • só,őrölt fekete bors
  • morzsolt majoránna

A káposztához:

  • 1 kisebb lila káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek.olaj
  • 1 tk.cukor
  • 1 tk. 10 %-os ecet
  • csipetnyi őrölt kömény
  • őrölt bors
  • 1 kisebb parradicsom
  • 1 nagy piros alma
  • A krumplihoz
  • fél  kg krumpli hámozva, darabolva
  • őrölt bors
  • száraz zöld petrezselyem

Elkészítés:
A combokat megmosom, szárazra törlöm, majd bedörzsölöm majoránnával , sóval és frissen őrölt  borssal, a hűtőben pihentetem ( jó,ha egy éjszakát pihen,de én most kb egy órát pihentettem)

Egy teflon serpenyőben a combokat pár perc alatt körben megpirítom. Majd egy kerámiatálba  teszem, belerakom  vöröshagymát,a fokhagyma gerezdeket, és rászórom a mandarint.

Aláöntöm a bort, a tepsit alufóliával beborítom  és lassan a  bőrével felfelé párolom kb. 1 órát ( nekem ennyi idő alatt puhult meg) , majd 200 fokon légkeveréses fokozaton pirítottam mkét oldalát.

Elkészítés

A  káposztát meggyalultam és  lesóztam, majd egy teflon serpenyőben a cukrot a zsiradékban  egy kicsit megpirítottam  rászórtam a káposztát,  ízesítettem köménnyel, beleraktam a paradicsomot, a hagymát egészben , borsot.a köményt, rátöltöttem  1 dl vizet és pároltam. Amikor félig megpárolódott hozzáadtam a reszelt almát.  Meglocsoltam ecettel és lassú tűzön megpároltam.

A  felkockázott  krumplit sós vízben  megfőztem , amikor elkészült petrezselyemmel megszórtam és ezzel kínáltam.

Jó étvágyat!