Nem csak Márton napján finom a libacomb 🙂
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db libacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 mandarin
- só,őrölt fekete bors
- morzsolt majoránna
A káposztához:
- 1 kisebb lila káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek.olaj
- 1 tk.cukor
- 1 tk. 10 %-os ecet
- csipetnyi őrölt kömény
- őrölt bors
- só
- 1 kisebb parradicsom
- 1 nagy piros alma
- A krumplihoz
- fél kg krumpli hámozva, darabolva
- só
- őrölt bors
- száraz zöld petrezselyem
Elkészítés:
A combokat megmosom, szárazra törlöm, majd bedörzsölöm majoránnával , sóval és frissen őrölt borssal, a hűtőben pihentetem ( jó,ha egy éjszakát pihen,de én most kb egy órát pihentettem)
Egy teflon serpenyőben a combokat pár perc alatt körben megpirítom. Majd egy kerámiatálba teszem, belerakom vöröshagymát,a fokhagyma gerezdeket, és rászórom a mandarint.
Aláöntöm a bort, a tepsit alufóliával beborítom és lassan a bőrével felfelé párolom kb. 1 órát ( nekem ennyi idő alatt puhult meg) , majd 200 fokon légkeveréses fokozaton pirítottam mkét oldalát.
Elkészítés
A káposztát meggyalultam és lesóztam, majd egy teflon serpenyőben a cukrot a zsiradékban egy kicsit megpirítottam rászórtam a káposztát, ízesítettem köménnyel, beleraktam a paradicsomot, a hagymát egészben , borsot.a köményt, rátöltöttem 1 dl vizet és pároltam. Amikor félig megpárolódott hozzáadtam a reszelt almát. Meglocsoltam ecettel és lassú tűzön megpároltam.
A felkockázott krumplit sós vízben megfőztem , amikor elkészült petrezselyemmel megszórtam és ezzel kínáltam.
Jó étvágyat!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/libasult-lilakaposztaval/ és héjában sült krumplit kínáltam. […]