Egy igazi téli étel a székelykáposzta:-). Én egy kicsit zöld fűszerrel megszoktam ízesíteni.

Én  így készítem:

Hozzávalók:

  • fél kg savanyú káposzta
  • 20 dkg sertéslapocka
  • 1 ek.olaj
  • 1  kisebb fej hagyma,vagy egy darab póréhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2-2  csipetnyi száraz zöld kapor és  csombor
  • 1 kisebb paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb darab csili paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1  ek rozsliszt

Elkészítés:

A húst kockákra vágjuk, a hagymát is felaprítjuk, majd  az olajban a felaprított hagymát üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a húskockákat , belerakjuk a húst, és fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a piros paprikát. Sóval és a zöld fűszerekkel  ízesítjük, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, majd 1 dl vizet  és kb 5-6 percig pároljuk. Ezt követően rárakjuk savanyú káposztát és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és alacsony lángon főzzük. Amikor a  hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk.

Tejföllel kínáljuk.