Egy igazi téli étel a székelykáposzta:-). Én egy kicsit zöld fűszerrel megszoktam ízesíteni.
Én így készítem:
Hozzávalók:
- fél kg savanyú káposzta
- 20 dkg sertéslapocka
- 1 ek.olaj
- 1 kisebb fej hagyma,vagy egy darab póréhagyma
- 1 tk. pirospaprika
- 2-2 csipetnyi száraz zöld kapor és csombor
- 1 kisebb paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb darab csili paprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek rozsliszt
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, a hagymát is felaprítjuk, majd az olajban a felaprított hagymát üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a húskockákat , belerakjuk a húst, és fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a piros paprikát. Sóval és a zöld fűszerekkel ízesítjük, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, majd 1 dl vizet és kb 5-6 percig pároljuk. Ezt követően rárakjuk savanyú káposztát és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és alacsony lángon főzzük. Amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk.
Tejföllel kínáljuk.