Nem tudom ti, hogy vagytok a malacsülttel, de mi a párolt malackát választottuk almaszósszal. Már karácsonykor több disznóságot 🙂 , ettünk lehet már teljesen felteltünk, így most fogadjátok szeretettel tőlem ezt Új év napján.
Hozzávalók:
5 db alma
1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt
1 ek.vaniliás puding
1 dl tejföl
1 dl tej
csipetnyi só
cukor,vagy édesítőszer ízlés szerint
csipetnyi őrölt fahéj,4-5 szegfűszeg
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és kis cikkekre vágjuk. Kevés vízzel, cukorral fahéjjal, szegfűszeggel néhány percig forraljuk, majd sózzuk. Végül a tejföllel, tejjel elkevert liszttel és pudinggal besűrítjük.Ha szükség dobunk bele 2-3 szem édesítőt.
A párolt húshoz karajt használtam.
A felszeletelt karajt sóztam, borsoztam ( amióta van a bors darálom,egy picit elszalad a kezemben,ez a képen is látszik:-), de finom volt).
Teflon serpenyőben egy evőkanál olajon a húst oldalanként 1-1 percet sütöttem,majd egy dl vízben lassú lángon 20 percig pároltam.
Krumpli pürével tálaltam.
Jó étvágyat!