Nem tudom ti, hogy vagytok a malacsülttel, de mi a párolt malackát választottuk almaszósszal.  Már karácsonykor több disznóságot 🙂 , ettünk  lehet már teljesen felteltünk, így most fogadjátok szeretettel tőlem ezt Új év napján.

Hozzávalók:
5  db alma
1 teáskanál teljes kiőrlésű liszt
1 ek.vaniliás puding
1 dl tejföl
1 dl tej
csipetnyi só
cukor,vagy édesítőszer ízlés szerint
csipetnyi őrölt fahéj,4-5 szegfűszeg

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és kis cikkekre vágjuk. Kevés vízzel, cukorral fahéjjal, szegfűszeggel  néhány percig forraljuk, majd  sózzuk. Végül a tejföllel, tejjel elkevert liszttel és pudinggal besűrítjük.Ha szükség dobunk bele 2-3 szem édesítőt.

A párolt húshoz karajt használtam.

A felszeletelt karajt sóztam, borsoztam ( amióta van a bors darálom,egy picit elszalad a kezemben,ez a képen is látszik:-), de finom volt).

Teflon serpenyőben egy evőkanál olajon a húst oldalanként 1-1 percet sütöttem,majd egy dl vízben lassú lángon 20 percig pároltam.

Krumpli pürével tálaltam.

Jó étvágyat!