A lencsekrém levesemnek története van, ugyanis eredetileg salátát szerettem volna készíteni,de túlságosan megfőtt a lencsém így született belőle krémleves. Korábban vöröslencsét nem készítettem,ez szerintem sokkal hamarabb megpuhul. Ezt a levest kezdő  háziasszonyok is hamar elkészíthetik, ha van otthon egy kézi robotgép.

Hozzávalók 2 személyre :

1 bögre vörös lencse
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 mk. kanál ételízesítő
1 dl tejföl
2 babérlevél
frissen őrölt bors
5 dl  füstölt hús főzőleve

Elkészítés:

A lencsét megmostam, hideg vízbe áztattam , kb. 2 órán keresztül.

Áztatás után a a füstölt húsos főzőlébe feltettem főni , hozzáadtam a hagymát , a sárgarépát, a babérlevelet. Kb. 30 percig főztem. A hagymát kivettem, a lencsét a répával  turmixgépben simára összeturmixoltam, majd

beletettem a tejfölt és simára kevertem, ízesítettem frissen őrölt borssal.

Nagyon hamar elkészült!  Jó étvágyat!