A lencsekrém levesemnek története van, ugyanis eredetileg salátát szerettem volna készíteni,de túlságosan megfőtt a lencsém így született belőle krémleves. Korábban vöröslencsét nem készítettem,ez szerintem sokkal hamarabb megpuhul. Ezt a levest kezdő háziasszonyok is hamar elkészíthetik, ha van otthon egy kézi robotgép.
Hozzávalók 2 személyre :
1 bögre vörös lencse
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 mk. kanál ételízesítő
1 dl tejföl
2 babérlevél
frissen őrölt bors
5 dl füstölt hús főzőleve
Elkészítés:
A lencsét megmostam, hideg vízbe áztattam , kb. 2 órán keresztül.
Áztatás után a a füstölt húsos főzőlébe feltettem főni , hozzáadtam a hagymát , a sárgarépát, a babérlevelet. Kb. 30 percig főztem. A hagymát kivettem, a lencsét a répával turmixgépben simára összeturmixoltam, majd
beletettem a tejfölt és simára kevertem, ízesítettem frissen őrölt borssal.
Nagyon hamar elkészült! Jó étvágyat!
A wonderful job. Super helpful inaiomftron.