Igaz,hogy nincs vargánya szezon,de van nekem a fagyasztóban:-). természetesen laska gombával,barna csiperkével is elkészíthető a recept.

Hozzávalók:

  • 50 -60 dkg krumpli vékonyra szeletelve (lehetőleg gyaluval)
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg + a tál kivajazásához
  • 3-4 db vargánya
  • 1 csomag petrezselyem apróra vágva
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 8-10 dkg reszelt sajt chedar,trappista parmezán
  • só, bors

Elkészítés:

Az olajon és a vajon megpároljuk a vargányát,sózzuk,borsozzuk,meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.

Megpucoljuk a krumplit és vékonyra szeleteljük,lehetőleg gyaluval.
Kivajazott tálba fektetjük a krumplit,ráhelyezzük a hagyma karikákat,és a gombát.

DSC_0785 (Large)

Összekeverjük a tojást a tejszínnel,és a zöldségalaplével, sózzuk,ezzel nyakon öntjük a krumplit.
Megszórjuk a sajttal

DSC_0790 (Large)

Lefóliázva  180 fokos  sütőbe tesszük.

Kb 40 perc alatt megpárolódik,ekkor levesszük a fóliát és addig sütjük ameddig szép színt kap.

DSC_0827 (Large)

Egy salátával finom,laktató étel, mely vegetáriánusoknak főétel. Köretként is kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!