Igaz,hogy nincs vargánya szezon,de van nekem a fagyasztóban:-). természetesen laska gombával,barna csiperkével is elkészíthető a recept.
Hozzávalók:
- 50 -60 dkg krumpli vékonyra szeletelve (lehetőleg gyaluval)
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg + a tál kivajazásához
- 3-4 db vargánya
- 1 csomag petrezselyem apróra vágva
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 dl zöldségalaplé
- 8-10 dkg reszelt sajt chedar,trappista parmezán
- só, bors
Elkészítés:
Az olajon és a vajon megpároljuk a vargányát,sózzuk,borsozzuk,meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.
Megpucoljuk a krumplit és vékonyra szeleteljük,lehetőleg gyaluval.
Kivajazott tálba fektetjük a krumplit,ráhelyezzük a hagyma karikákat,és a gombát.
Összekeverjük a tojást a tejszínnel,és a zöldségalaplével, sózzuk,ezzel nyakon öntjük a krumplit.
Megszórjuk a sajttal
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb 40 perc alatt megpárolódik,ekkor levesszük a fóliát és addig sütjük ameddig szép színt kap.
Egy salátával finom,laktató étel, mely vegetáriánusoknak főétel. Köretként is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!