Az utóbbi időben egyre gyakrabban  van cukkini akció, ezért már többször is vettem Érdekes a padlizsán is “nyári” áron volt. Szóval most a cukkinit készítettem el.

Hozzávalók:

  • 1 hámozott paradicsomkonzerv ( 360 ml)
  • 1 közepes nagyságú cukkini ( 30-35 dkg)
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 újhagyma
  • 1 tk. méz ( vagy édesítőszer)
  • só,bors
  • friss bazsalikomlevél
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt

Elkészítés:
Olívaolajon megdinsztelem a felaprított hagymát,majd ráteszem a zúzott fokhagymát , és az apró kockára (ujjbegynyi nagyságú)  cukkinit. Sózom, borsozom és együtt dinsztelem.

Egy teáskanál mézzel ízesítem ( vagy édesítőszer).
Meghintem liszttel,majd  hozzáadom a paradicsomot,illetve kb egy dl vizet, felforralom, csak egy-két percig párolom,hogy a cukkini roppanós maradjon. Meghintem gazdagon felaprított bazsalikom levéllel és forrón kínálom.

DSC_0891 (Large)

Finom így önmagában pirítóssal. Én most medvehagymával ízesített fasírttal kínáltam.

DSC_0916 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0936 (Large)

Tippek: felhasználható tésztaszósznak egy tésztával vegetáriánusoknak remeg fogás (persze másnak is :-). Meghinthető sajttal.
lehet hús,vagy hal mellé kínálni pld. rizzsel