Én a töltött paprikát nem szoktam sűrűre készíteni,valahogy gyerekkoromban így szoktam meg. Mi kenyérrel szoktuk enni.

Hozzávalók:

  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 6 közepes db sárga paprika
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 dl rizs
  • 2 kk fűszerpaprika
  • 2 közepes db paradicsom
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 2 evőkanál liszt ( fele teljes kiőrlésű liszt)+ paprika végére szórt liszt
  • 1  petrezselyem, fél zeller
  • zöld petrezselyem, zeller levél
  • 1 fej hagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

Egy  fazékban a sűrített paradicsomot 2 l vízzel felöntjük, beleteszünk egy megpucolt petrezselymet, és zellert, zeller zöldet,  egy hagymát egészben,sót, borsot, adunk hozzá
Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak. A darált húst összekeverjük a megmosott rizzsel, kis sóval, borssal, 1 kk. őrölt pirospaprikával , valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel,  majd a paprikákba töltjük, a végét belisztezzük. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle és azokat is megfőzzük.

Ha a lé felforrt, beletesszük a paprikákat, és  a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
Miután megpuhultak a töltelékek , a hagymát, kidobjuk a levesből csak íze miatt adjuk a töltött paprikához. Elkészítjük a rántást :2 ek. olajhoz 2 ek. lisztet adunk ,kavarjuk, csak világos rántást készítünk, hozzáadjuk az 1 kk. pirospaprikát,  majd felöntjük 2 dl hideg vízzel , alaposan elkeverjük. Ha felforrt hozzáadjuk a leveshez. Összefőzzük, majd édesítjük cukorral, vagy édesítőszerrel. Ha szükséges, akkor utána ízesítünk.

 

Jó étvágyat!