Én a töltött paprikát nem szoktam sűrűre készíteni,valahogy gyerekkoromban így szoktam meg. Mi kenyérrel szoktuk enni.
Hozzávalók:
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 6 közepes db sárga paprika
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 dl rizs
- 2 kk fűszerpaprika
- 2 közepes db paradicsom
- 2 ek. napraforgó olaj
- 2 evőkanál liszt ( fele teljes kiőrlésű liszt)+ paprika végére szórt liszt
- 1 petrezselyem, fél zeller
- zöld petrezselyem, zeller levél
- 1 fej hagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
Egy fazékban a sűrített paradicsomot 2 l vízzel felöntjük, beleteszünk egy megpucolt petrezselymet, és zellert, zeller zöldet, egy hagymát egészben,sót, borsot, adunk hozzá
Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak. A darált húst összekeverjük a megmosott rizzsel, kis sóval, borssal, 1 kk. őrölt pirospaprikával , valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd a paprikákba töltjük, a végét belisztezzük. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle és azokat is megfőzzük.
Ha a lé felforrt, beletesszük a paprikákat, és a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
Miután megpuhultak a töltelékek , a hagymát, kidobjuk a levesből csak íze miatt adjuk a töltött paprikához. Elkészítjük a rántást :2 ek. olajhoz 2 ek. lisztet adunk ,kavarjuk, csak világos rántást készítünk, hozzáadjuk az 1 kk. pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl hideg vízzel , alaposan elkeverjük. Ha felforrt hozzáadjuk a leveshez. Összefőzzük, majd édesítjük cukorral, vagy édesítőszerrel. Ha szükséges, akkor utána ízesítünk.
Jó étvágyat!