Nem mondanám, hogy most van a padlizsán szezonja, de annyira olcsó volt, így betettem a kosaramba, nem hagyhattam a polcon 🙂 . Sokszor kerül nálunk az asztalra padlizsán , vagy vinetta ( Erdélyben így hívják),
néhány zacskóval a fagyasztóba is szoktam tenni, de az már rég elfogyott . Én mindig alufólia tetején sütöm a padlizsánt, tudom az eredeti faszén parázson sül. Néhány éve a Stahl Konyhájában Judit javasolta, hogy alufólián süssük , de akkor én már évek óta kikísérleteztem e módszert 🙂 🙂
Hozzávalók:
- 3-4 darab szép érett padlizsán
- 1,5 dl olaj
- egy fej hagyma
- néhány csepp citromlé,vagy citromsó
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tepsit alufóliával kibélelem, belerakok 3-4 padlizsánt héjában megsütöm kb. 220 fokon , majd forrón lehámozom a héját.
Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem és így nem égeti meg a kezem és még forrón letudom hámozni a héját. Vágódeszkán picit lecsepegtetem, majd fakéssel aprítom.
1- 1,5 dl olajjal, egy közepes méretű reszelt hagymával, sóval,borssal, pici citromsóval, vagy frissen facsart citromlével kikeverem. Van aki majonézzel készíti, de én ezt általában kihagyom .
Nagyon finom rozskenyérrel, mi mindig paprika és paradicsommal esszük 🙂
Jó étvágyat!
Annyit változtattam,hogy az utóbbi időben sütőpapíron sütöm,ha nem sikerülne begyújtani a grillsütőmbe:-)
2 Responses
[…] https://blog.keva.hu/recept/padlizsankrem-3/ […]
[…] https://blog.keva.hu/recept/padlizsankrem-3/ […]