Jaskó  készítette “Teljes  egészében, a betonozástól az ácsmunkáig, a fafaragástól a nádtetőig
mindent “:-))))) Gratulálunk !!!!
Ugye fontos a hobbi??:-)))))

Részletes belgyógyászati kivizsgáláson hasi panaszaim okát nem találták meg,lehet pszichés alapon is hasi puffadás,hasmenés?
“Természetesen okozhat ilyen tüneteket, de ez inkább már egy öngerjesztő folyamat végeredménye lehet inkább . A negatív vizsgálati eredményekfelidézik a saját esetemet .Már tíz éve cukorbeteg voltam, amikor hasonló tüneteim jelentkeztek.  Éjszakánként akár 20-22 alkalommal is bekövetkező hasmenés, esetenként hányás.  Minden vizsgálati eredmény negatív. Gyógyszeres kezelésre nem reagáltam.  Már rettegve vártam az éjszakákat és csak gyengültem.  Ekkor döntöttem úgy,  hogy nagyon alapos önvizsgálatot tartok,  mert az ok valahol mégis csak magamban keresendő. Eredmény: rendszeres diéta hiba.  Az eltelt évek alatt elkövetett felelőtlenségeim, a nem igazán rugalmas inzulin kezelés és az akkor még kevés mozgással járó életmód. Kialakult bennem egy úgynevezett CH tolerancia,ami kb 150-170 gr szénhidrát mennyiséggel volt egyenértékű. Ha bármi okból ennél többet fogyasztottam a szervezetem furcsán reagált.  Emésztés helyett cukros erjedés zajlott le bennem,  ennek minden következményével.  Egyszerű elképzelni, mint amikor a gyümölcs erjed a cefrés hordóban .  Ekkor döntöttünk aváltás mellett.  Komoly diéta, CH bevitel követése, mozgás beiktatása,konyhatechnikai változtatások, inzulin, fajta és adagolás módosítás. Ennek eredményeképpen hamarosan csökkentek, majd teljesen meg is szűntek a tünetek.  Az alábbiakat javasolnám: Nem tudom milyen kezelésbenrészesül, inzulin, vagy tabletta, vagy csak diéta. Ezek megválaszolása csakkissé módosítja a helyzetet. Mindenesetre egy alapos önvizsgálatot javaslok,melynek eredményeit akár le is írhatja és beszélje meg az orvosával.
Mindenekelőtt fontos az ŐSZINTESÉG önmagával és az orvosával szemben.Jöhetnek a kérdések.
1. Milyen kezelést kap?
2. Mennyire tartja be az előírásokat?
3.Nincs e véletlenül ételallergiája?
4. Mikor jelentkezik a hasmenés? (napszak, hypo, esetleg magas cukor után)
5. Volt e a közelmúltban erős antibiotikumos kezelésben része? Ha igen helyreállt e a belső egyensúlya?
6.Vezet e diabetesz naplót? Ide be van e írva a hasonló esetekkörülményeinek előfordulása, gyakorisága? Ha nem vezeti, akkor sürgősen kezdjeel!
7. Nem észlelte e, hogy az utóbbi időben lassult a gyomorműködése?
8.Felfigyelt e valamilyen komoly életmódbeli  változásra a tünetek megjelenése előtt.
Sorolhatnám még, mert sok minden szóba jöhet. Ha az őszinteönértékelése kész, akkor a tapasztalatairól számoljon be a szak gondozóbeliorvosának. Higgye el nagyon sokat segíthet, hiszen minden észrevétel támpont akezelője számára. A gondok egy része lehet a cukorbetegség szövődménye, demellette még ott van az ember, ott van Ön is a hibáival, erényeivel együtt.Gyors gyógyulást kívánok!”