Gyors mexikói avokádókrém Kiss Nehéz Ildikó receptje
Hozzávalók:
1 érett avokádó
1/2 lime (zöld citrom) leve
1/2 édes vagy lilahagyma apróra kockázva
1/2 paradicsom (nagyobb) apróra kockázva
só
frissen őrölt feketebors
3-4 evőkanál FRISS! koriander felaprítva
pár csepp Tabasco
Elkészítés:
Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, majd egy kanállal a húsát kivájjuk. Egy tálban villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a lime levét. Végül belekeverjük a felaprított hagymát, paradicsomot és koriandert, ízlés szerint adunk hozzá Tabascót.
Tortilla chips-szel azonnal tálaljuk
Mexikói tortilla chips
Hozzávalók:
10-12 dkg kukoricaliszt
10-12 dkg búzaliszt + a nyújtáshoz
2 evőkanál olívaolaj
1-2 kávéskanál csípős mexikói fűszerkeverék
olaj a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát lisztezett felületen. Vékonyan megkenjük olajjal, és derelyevágóval háromszögeket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos előmelegített (légkeveréses) sütőben 5-10 percig sütjük.
nagyon fini :))) Foto: a netről.