A legegyszerűbb ételből is lehet egy ünnepi vacsorát alkotni 🙂

Hozzávalók:

-sertéskaraj

-só, frissen őrölt bors

-egy evőkanál olaj

-1 dl víz a pároláshoz

Elkészítés:

-a húst picit megklopfoltam, majd fűszereztem,  a befűszerezett húsokat néhány percig pihentettem, utána  egy serpenyőbe olajat öntöttem , a forró serpenyőbe tettem,  egyik ,egyik oldalát 4-5 percig pirítottam, majd  meleg vízzel először fél dl, majd újabb fél dl vízzel megpároltam, összesen kb 10 percig lassú tűznél pároltam.

Párolt zöldség:

-fél dl vízbe csipetnyi sót,lestyán levelet tettem és 5 perc alatt roppanósra pároltam a zöldségeket

Saláta:

-paradicsomot összevágtam póréhagymával, sóztam,borsoztam és  balzsamkrémmel meglocsoltam

– a vegyes salátát egy másik tálba tettem és pici balzsam ecetet öntöttem rá

Krumplipürével tálaltam.