Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta(80-90 dkg)
- 20 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
- 1 kis pohár (1 dl) barna rizs
- 2 dl tejföl
- 1 kisebb darab póréhagyma, 1 cikk fokhagyma
- só , őrölt kömény, majoránna, őrölt bors, pirospaprika
- diónyi vaj
- étolaj
A káposztát megvágjuk, sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 6-8 percig főzzük. A rizst előfőzzük. A hagymát apróra vágjuk az olajon megdinszteljük , rátesszük a húst fűszerezzük, addig pároljuk, míg a saját levét elfövi, összekeverjük a rizzsel. Egy jénai tálat kivajazunk aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizses húst,majd a káposztát. A tetejére tesszük a tejfölt és kb 30 perc alatt készre süljük.
Tálaláskor tejföllel kínáljuk