Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta(80-90 dkg)
  • 20 dkg darált hús (sertés vagy pulyka)
  • 1 kis pohár (1 dl) barna rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 kisebb darab póréhagyma, 1 cikk fokhagyma
  • só , őrölt kömény,  majoránna, őrölt bors, pirospaprika
  • diónyi vaj
  • étolaj

A káposztát megvágjuk, sós, majoránnás, őrölt köményes  vízben 6-8 percig főzzük.  A rizst  előfőzzük.  A hagymát apróra vágjuk az olajon megdinszteljük , rátesszük a húst fűszerezzük, addig pároljuk, míg a saját levét elfövi, összekeverjük a rizzsel. Egy jénai tálat kivajazunk  aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük  a rizses húst,majd a káposztát. A tetejére tesszük a tejfölt és kb 30 perc alatt készre süljük.

 

Tálaláskor tejföllel kínáljuk