ZSERBÓ BONBON

Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack, 15 dkg dió, 2 evőkanál rum vagy aroma, 2 evőkanál porcukor (nyírfacukor), 1 evőkanál baracklekvár.
A bevonathoz kakaópor vagy olvasztott csokoládé és némi vaj.

Elkészítés:
A dióhoz keverem az apróra vágott barackokat, majd belekeverem a porcukrot (édesítőt), a rumot és a lekvárt. Az egészet beteszem legalább egy órára a hűtőbe.
Ezután kétféle módon járhatunk el.
Ha nincs kedved az olvasztott csokival vesződni, a diós masszából gyúrt golyókat bőven forgassad meg kakaóporban.

Viszont, ha van időd és kedved csokizni, akkor nagyon kicsi tűzön olvasszad fel a csokit, közben tegyed bele a vajat. Vigyázni kell, hogy le ne égjen. Aki nem biztos magában, az vízfürdő felett olvassza meg a csokit.

Jól alaposan keverjed a csoki a vajjal, hogy összeálljon és krémes legyen.
Majd mártsad a dióból gyúrt gombócokat olvasztott csokiba, tegyed szilikonos lapra, vagy szilikonos sütőpapírra.
A csoki megdermedése után tálalhatod a bonbonokat.

Ha ajándékba szeretnéd adni, akkor mielőtt megdermed a csoki szórhatsz rá apróra vágott diót, vagy egy-két csepp cukormázat, esetleg cukordrazsét, vagy díszítő cukrot.

Ha igazán szép ajándékot szeretnél, akkor vegyél apró puffin papír, ami mintás, de nem csicsás. Tedd bele óvatosan a bonbonokat egy szép dobozba, vagy celofán zacskóba! 
Biztos örülni fog mindenki ennek a finomságnak! 

A zserbó bonbon mindkét módon nagyon finom.

Készítette Vassné Halász Gabriella