A cukkini remek alapanyag, nem véletlen szeretjük. Ízesítésnek csak a fantázia szab határt. Már annyiféleképpen kipróbáltam, és szinte mindig sikert arattam vele. Amiért szeretem még, hogy energiaszegény. A levesünkbe most liszt sem került, csak egy kis főzőtejszín, ami akár kefirrel is helyettesíthető.

Ui.  Életem egyik legmeghatóbb köszönetét kaptam e levesemért:-), egyik reggel korán a fiam azt üzente, hogy” azt álmodta , egy főzőműsor kapcsán ez lett az év levese 🙂 ” 🙂 Kell ennél nagyobb köszönet? !
Egy hét múlva ismét elkészítettem:-),Hála Istennek a sikere töretlen volt!:-)

Hozzávalók :

  • 2  db kisebb  cukkini egy világos és egy sötét színű ( 550 gramm volt)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1  db  kis  paradicsom
  • 1 db zöldségleveskocka ( vagy 3 dl húsleves, vagy zöldségalaplé)
  • őrölt bors
  • csokor  bazsalikom
  • 1  ek olíva olaj
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:
Megmossuk a cukkinit szárazra töröljük, héjával együtt fogjuk felhasználni.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajjal egy lábasban üvegesre pároljuk. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, egy gerezd zúzott fokhagymát,a paradicsomot.  Majd ízlés szerint szórjuk meg frissen  őrölt borssal, pár percig pároljuk tovább. Öntsük fel a 2 dl vízzel, vagy zöldségalaplével ( ha vizet használunk hozzáadjuk a zöldség leveskockát), ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük, míg a cukkini megpuhul. Vegyük le a tűzhelyről , majd ízlés szerint adjunk hozzá a friss bazsalikomot, botmixerrel pürésítsük a levest , tovább hígítjuk egy-két dl vízzel, majd  hozzáadjuk a tejszínt,összekavarjuk visszatesszük a tűzhelyre, ha felforrt, elzárjuk a lángot.

Máris tálalható,de hidegen is finom.
Én most mini mozzarellával kínáltam,de lehet hozzáadni pirítóst is.

DSC_0643 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

Négy kis tányér sűrű krémleves leves lett belőle.