Itt a cukkiniszezon,lehet alkotni,pillanatok alatt meleg ételt varázsolni. Ez a tésztaszósz valóban villámgyorsan elkészül, 15-20 perc alatt tálalható.
Most tésztaszósznak használtam, akár kenyérre is kenhető , vagy hús mellé mártogatósnak is kínálható.

Lehet hígítani, aki nem szereti sűrűn a tészta főzőlevével.

Hozzávalók:

  • egy db  sárga cukkini héjastól ( 30-35 dkg)
  • 5 -6 db  kis méretű -koktél paradicsom
  • egy kis lila hagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • egy nagy marék friss bazsalikom levél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi csili
  • 1 tk méz (vagy édesítőszer)
  • 7-8 dkg juhtúró
  • 1 evőkanál pirított sós tökmag

Elkészítés:

A hagymát felapróztam, a cukkinit felkarikáztam,olíva olajon kicsit megdinszteltem a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát,majd a cukkinit. Rádobtam a paradicsomot és megpároltam , felaprítottam a bazsalikomot

beletettem, illetve a csilit és a mézet is . Amikor megpárolódott kb 10 perc, beletettem a juhtúró felét és robotgéppel turmixoltam. Ha szükség a tészta főzőlevével lehet hígítani, illetve sózni ha kell.

Közben kifőztem a tésztát.

Tálaláskor a tésztára tesszük a szószt, meghintjük pirított tökmaggal, illetve juhtúrót morzsolunk rá.

DSC_0552 (Large)

Tejszínnel is hígítható., más maggal pld napraforgóval is kínálható, a  fantázia szab határt.

Jó étvágyat kívánok!