Itt a cukkiniszezon,lehet alkotni,pillanatok alatt meleg ételt varázsolni. Ez a tésztaszósz valóban villámgyorsan elkészül, 15-20 perc alatt tálalható.
Most tésztaszósznak használtam, akár kenyérre is kenhető , vagy hús mellé mártogatósnak is kínálható.
Lehet hígítani, aki nem szereti sűrűn a tészta főzőlevével.
Hozzávalók:
- egy db sárga cukkini héjastól ( 30-35 dkg)
- 5 -6 db kis méretű -koktél paradicsom
- egy kis lila hagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- egy nagy marék friss bazsalikom levél
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi csili
- 1 tk méz (vagy édesítőszer)
- só
- 7-8 dkg juhtúró
- 1 evőkanál pirított sós tökmag
Elkészítés:
A hagymát felapróztam, a cukkinit felkarikáztam,olíva olajon kicsit megdinszteltem a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát,majd a cukkinit. Rádobtam a paradicsomot és megpároltam , felaprítottam a bazsalikomot
beletettem, illetve a csilit és a mézet is . Amikor megpárolódott kb 10 perc, beletettem a juhtúró felét és robotgéppel turmixoltam. Ha szükség a tészta főzőlevével lehet hígítani, illetve sózni ha kell.
Közben kifőztem a tésztát.
Tálaláskor a tésztára tesszük a szószt, meghintjük pirított tökmaggal, illetve juhtúrót morzsolunk rá.
Tejszínnel is hígítható., más maggal pld napraforgóval is kínálható, a fantázia szab határt.
Jó étvágyat kívánok!