Köszönjük Nanitának, hogy ezeket a szép gondolatokat megosztotta velünk! Cukorbetegként is lehet egészséges gyereket szülni:-))))
“Sárika megkért arra, hogy írjam le a terhességeim tapasztalatát.
Többen tudjátok, hogy 1-s típusú cukorbeteg vagyok, idén immár 30 éve.
Nagy fiamat 15 évvel ezelőtt szültem, cukorbetegen és asztmásan,reflux problémával.
Arra sajnos már nem emlékszem, hogy milyen inzulint kaptam, mert hát a 30 év alatt volt már jópár. 🙂
A 15 évvel ezelőtti és a 3,5 évvel ezelőtti terhességi állapotom volt a legszebb időszak az életem alatt és itt nemcsak a gyermekek jövetelére gondolok.
Mindkét terhességem alatt ( bár a második szülésnél már a fentebbi eü gondjaim mellé párosult szívbillenytű gond is) a cukrom olyan csodálatos volt,mint előtte és azóta sem, pedig a nagy időbeli eltérés miatt más és más inzulint kaptam. A terhesség alatti és nem terhességi evési szokásaim ugyanazok, semmi változás nincs benne. Az orvosok azt mondták, hogy állandóan terhesnek kellene lennem. 🙂 Az egészben a “kellemetlen” csak az volt, hogy nem volt elég a napi 4x-i vércukor mérés( bár mostanában a volt Apdira mizériám miatt sem 4x-i), hanem akár napi 8-10 mérés is volt és többször is kellett esetleg korrigálni. Egyik terhesség alatt sem híztam plusz kilót. Viszont a kislányom megszületése után a szoptatás alatt igen és az azóta is rajtam van. Ahogy elkezdtem szoptatni, pár másodpercen belül hypoztam. Ezért az egyik kezemben a pici, a másik kezembe pedig a férjem adogatta a szénhidrátot. Izgi volt. 🙂
A fiam idején még az volt a szokás, hogy kéthetente kellett menni a kezelőorvoshoz és a nőgyógyászhoz. Az utolsó másfél hónapra pedig be kellett feküdni, csak hétvégére volt eltávom. November 11.-én reggel megkaptam az indítót és 12.10- órára a fiam már kint is volt. Mindkét gyermeket nem császárral szültem.
Fiam nagyobb súllyal született, a régi inzulin hatásával indokolták: 4,2 kg. Én pedig vagyok 164 cm és 50 kg-val kezdtem mindkét terhességem. Akkor még rögtön az elején majdnem a végéig kaptuk az epidurális érzéstelenítőt.
Kislányommal már csak havonta kellett menni a kezelőorvoshoz és nőgyógyászhoz. Pénteken még itthon az irodában dolgoztam, hétfőn pedig megszületett. Nála már a súly is rendben volt ( Humalógot kaptam): 3,6 Kg. Itt viszont már nehezebb volt a szülés. Feltételezem a “korom” miatt is, meg hát ekkor már csak néha néha kérni epidet, megszenvedtem vele, kifáradtam a végére. Meg hát azért ezt a második szülést már nem csak cukorbetegen, asztmásan, reflux problémával, hanem mitralis regrulaticióval csináltam. Nehéz volt, De megcsináltam! Itt van két, szép, egészséges gyermek!!!”