Káposzta (nyers) Tápanyagtartalom 100 g-ban |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Energia 20 kcal 100 kJ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Forrás: Wikipedia
Nagyon sokféleképpen elkészíthető én hetente valamilyen formában készítek káposztás ételeket.Ajánlatos hetente több alkalommal fogyasztani.Magas a rost tartalma fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek is hasznos táplálék. A fejes káposzta rendkívül gazdag abban az anyagban ( mucin ), amely segít a gyomor- és nyombélfekély megelőzésében és gyógyításában. Azt is jó néhány megfigyelés igazolja, hogy ha valaki rendszeresen fogyaszt fejes káposztát, csökken a vastagbélrák kialakulásának veszélye. Sok C-vitamint tartalmaz,ilyenkor télen úgymond”vitaminbomba”:-))))))).