Káposzta (nyers)
Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 20 kcal   100 kJ
Szénhidrátok 5,8 g
– Cukrok  3,2 g
– Rost  2,5 g
Zsír 0,1 g
Fehérje 1,28 g
Tiamin (B1-vitamin)  0,061 mg 5%
Riboflavin (B2-vitamin)  0,040 mg 3%
Niacin (B3-vitamin)  0,234 mg 2%
Pantoténsav (B5-vitamin)  0,212 mg 4%
B6-vitamin  0,124 mg 10%
Folsav (B9-vitamin)  53 μg 13%
C-vitamin  36,6 mg 61%
Kalcium  40 mg 4%
Vas  0,47 mg 4%
Magnézium  12 mg 3%
Foszfor  26 mg 4%
Kálium  170 mg 4%
Cink  0,18 mg 2%

Forrás: Wikipedia

Nagyon sokféleképpen elkészíthető én hetente valamilyen formában készítek káposztás ételeket.Ajánlatos hetente több  alkalommal fogyasztani.Magas a rost tartalma fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek is hasznos táplálék. A fejes káposzta rendkívül gazdag abban az anyagban ( mucin ), amely segít a gyomor- és nyombélfekély megelőzésében és gyógyításában. Azt is jó néhány megfigyelés igazolja, hogy ha valaki rendszeresen fogyaszt fejes káposztát, csökken a vastagbélrák kialakulásának veszélye. Sok C-vitamint tartalmaz,ilyenkor télen  úgymond”vitaminbomba”:-))))))).

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1831/