Valóban nem bűn, csak fontos figyelni arra, hogy mikor, mit, mennyit eszünk , és soha ne felejtsünk el mozogni.  Mozgás lehet egy rendszeres 30 perces séta, gyaloglás, vagy kerékpározás.

Eszter az oldalunk pszichológusa osztotta meg velünk a gondolatait a fogyókúráról és az étkezési naplóról.

Sajnos nagyon gyakran hallom túlsúlyos emberektől, hogy “én csak annyit eszem, mint egy madár”. Erre szoktam gondolni, hogy “hát persze, mint egy Madár nevű ló”.
De viccet félretéve: alapvető probléma, hogy néha úgy eszünk, hogy nem is tudatosul bennünk, hogy már megint eszünk. Tévézés, olvasás, tanulás közben “lenassolgatunk” egy kis ropit, sütit, kekszet vagy bármit. Ez az egyik probléma.

A másik pedig az, hogy amikor leülünk enni, akkor sem ara figyelünk, mert tévét nézünk, újságot olvasunk, mindenre figyelünk, csak az evésre nem. Pedig ha egyszerre csak egy dologra koncentrálnánk, sokkal jobban élveznénk az ízeket, valóban élvezet lenne az étkezés, főleg, ha nem egyedül eszünk, nem csak egyszerűen az önfenntartáshoz tartozó “szükséges rossz”. Manapság úgy tűnik, már bűn enni, pedig nagyon jó receptek vannak, melyeket fogyókúrázok, cukorbetegek vagy egyéb anyagcserezavarban szenvedők is nyugodtan elkészíthetnek. AZ EVÉS NEM BŰN! Az a lényeg, hogy mit és hogyan.

Tehát tessék jóízűen enni, figyelni, mit és hogyan készítünk el, és élvezni az ízeket. A fűszerek csodákra képesek. 🙂
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1920