Jáskó írta nekünk, én már számtalanszor elolvastam, köszönöm a sok diabéteszes beteg nevében is, hogy megosztja velünk a tapasztalatát.

“Csak egy kis vers, de ajánlom, mindenkinek, aki még nem fogadta el a betegségét és még harcol ellene

Már régen, több, mint 3 évtizede vagyok cukorbeteg, viselem annak minden búját, baját, szövődményét. Sokáig nem akartam tudomásul venni a bajt és minden rosszat elkövettem, amit csak lehetett. Harcoltam, de eredménytelenül. Csak tovább romlott minden. Úgy, az első tíz év után kezdtem rájönni, hogy ennek a vége csak a tudatos önpusztítás lehet. Kárt okozva ezzel magamnak és a szeretteimnek. Azután kezdtem más irányba fordulni, jöttek az eredmények, javultam, de a diabeteszt még mindig nem tudtam elfogadni. A miért pont én? kérdés mindig ott lappangott bennem. Arra nem gondoltam, hogyha én egészséges vagyok és más a beteg, akkor sokkal jobb lenne nekem? Egyáltalán nem biztos!
Hangsúlyozom, nem vagyok hívő ember, aki vallását rendszeresen gyakorolja, de mindig tiszteltem, tisztelem a mások meggyőződését, hitét. 1997 őszén, az egyik érettségi találkozónkon, egyik régi, nagyon jó barátom, aki református lelkész Debrecenben -az Egyetemi Templomban- megajándékozott egy kis füzettel, amelyben versek voltak. A kiadvány pont ennél az alábbi versnél nyílt ki. Biztosan megsimította a lapokat és célzatopsan ajánlotta ezt nekem, de amint elolvastam, valami nagyom eltalált. Attól a pillanattól kezdve adtam fel a harcot és fogadtam el a betegségem és tudatosult bennem a tény. Véglegesen és visszafordíthatatlanul beteg vagyok. Viszont élni és tisztességes, emberi módon továbbélni csak abban az esetben tudok, ha elfogadom és a magam módján akár még büszke is lehetek erre.
Ajánlom mindenkinek ezt a pár rövidke sort, aki még harcol, aki még küzd, aki még nem tanult meg elfogadni. Higgyétek el MEGÉRI az elfogadás és megéri a belső béke, mely Egészséges BETEGSÉGTUDATOT EREDMÉNYEZ!!!!

 

A különös ruha

 

Szenvedésed Isten-adta ruhád.
Először sehogyan sem illik rád.
Úgy találod, hogy nagy neked.
Belenőhetsz-ha békén viseled .

 

S ha Isten ráteszi áldó kezét,
erőt arra is ád
hogy úgy viseld végül a szenvedést,
mint drága, ünneplő ruhát”

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1423/