Egy kedves barátnőmtől nagyon szép friss gombát kaptam, elindult a fantáziám hogyan lehetne minél több félképpen elkészíteni. Nem vagyok szakács, de szeretem az ételeket variálni, recepteket átírni :-)))
Így született a mai ebéd is.
Teflon serpenyőben elősütöttem a sertés combot , egy diónyi vajat dobtam rá és és tepsibe raktam. Ameddig készült a hús egy másik lábasban póréhagymám megpároltam a gombát,só bors, petrezselyem zöld, majd lehűtöttem. Egy szelet rozskenyeret vízben megáztattam és kifacsartam,majd a gombával és egy tojással összekevertem. Megsóztam, borsoztam és petrezselyem levéllel megszórtam és a hús tetejére raktam. Volt a hűtőben szeletelt Pannónia sajtom és a tetejére tettem, majd fóliával letakarva 180 fokos sütőben 10 percig sütöttem.
Párolt zöldség, petrezselymes krumpli és jégsalátával tálaltam. 40 gramm CH-tartalom:-)
Jó étvágyat!