Hozzávalók: 2 közepes nagyságú saláta, 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma, só, bors, 2 tojás, 1 kiskanál liszt, ecet, egy vékony szelet szalonna, 1 pici ecet,1 dl tejföl, fél dl tej.

 

A salátát folyó vízben tisztára mossuk, leveleit kézzel apróra tépdessük. Két liter vizet felfőzünk, majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát és salátát,egy teás kanál ecetet beleteszünk. Közben egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, a felvert tojást ráöntjük kemény rántottát sütünk, majd kockákra vágjuk. A salátalevest egy csapott kanál liszttel behabarjuk, beletesszük a tojáskockákat, meghintjük apróra vágott zöld kaporral( a kapor ki is maradhat).
Jó étvágyat:-)
Cukorbetegek is fogyaszthatják alacsony a CH tartalma. ( a szalonna ki is maradhat,akkor csökken a kalória tartalma)
Mivel most nagypénteken készítettem, a szalonna kimaradt belőle.