ZSERBÓ BONBON
Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack,
15 dkg darált dió,
2 evőkanál rum,(vagy aroma)
2 evőkanál porcukor,(esetleg folyékony édesítő)
1 evőkanál baracklekvár.
A bevonathoz cukrozatlan kakaópor vagy olvasztott étcsokoládé.
Elkészítés:
A dióhoz hozzáadom az apróra vágott aszalt barackokat. Ezután a diós barackba belekeverem a porcukrot, a rumot és a lekvárt, majd az egészet beteszem legalább egy órára a hűtőbe.
Ezután kétféle módon járhatunk el.
Akinek nincs kedve olvasztott csokival vesződni, a diós masszából gyúrt golyókat bőven forgassa meg kakaóporban.
Akinek van ideje és kedve csokizni, az mártsa a dióból gyúrt gombócokat olvasztott csokiba, (kihegyezett hurkapálcika is jó erre a célra, de ha van kéznél akkor fa saslik pálcika a legjobb -vékony- , aztán a csoki megdermedése után tálalhatja a bonbonokat.
Hogy gyorsabb legyen a dolog én a csokiba mártott golyókat egy hungarocell darabba nyomtam, mert akkor ott nyugodtan meg tudtak dermedni. Jó erre a célra pár darab nagyobb alma is, de akkor az almát rögtön el kell fogyasztani, mert megbarnul a lyuk helyén, és hamar elromlik. Lehet belőle mondjuk alma kompótot készíteni! 🙂
A zserbó bonbon mindkét módon nagyon finom. 🙂
Köszönjük Vassné Gabriellának!