Nagyon finom zsenge karalábét sikerült vásárolni, első gondolatom a töltött karalábé volt,de aztán átgondoltam:-).  Így készült pénteken belőle leves, hétvégén pedig sárgarépás karalábé főzelék. Önmagában is finom,de természetesen kínálható feltéttel is.

Hozzávalók:

  • 3 db zsenge karalábé
  • 2 db új sárgarépa
  • 1 csapott ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 dl zöldségalaplé,vagy 1/ 2 húsleves kocka,2 dl tészta főzőlé ( épp spagetti készült,annak a főzővizét használtam)
  • zöld fűszerek: csombor,kapor, petrezselyemzöld, 2-3 szelet tv paprika
  • 1 ek olaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

Olíva olajon és a vajon elkezdjük dinsztelni a répát,majd a karalábét, meghintjük liszttel, együtt piritjük,de csak 1-2 percig.Majd hideg vízzel, vagy zöldségalaplével. Meghintjük sóval,apróra vágott zöld fűszerrel friss csombor,kapor,petrezselyemzöld. Kavargatva pároljuk.
A joghurtot egy keverőtálban simára keverjük a tészta főzőlevével. Majd hozzáadjuk a főzelékhez. Összeforraljuk, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

DSC_0769 (Large)

Tipp : aki a sűrű főzeléket szereti, használjon pluszban egy karalábét, és turmixolja össze botmixerrel, akkor sűrűbb állagú lesz.