Egy finom erdélyi levest hoztam ma nektek,  nyáron leggyakrabban paradicsomosan főzöm, most úgy készítettem el,mintha zöldbablevest főznék:-), ennek az oka, hogy lehessen hagymát enni mellé :-).

Hozzávalók:

  • 60 dkg  zsenge szemes bab
  • egy petrezselyemgyökér
  • szárított petrezselyem
  • egy kávéskanál pirospaprika
  • egy kisebb paradicsom
  • egy paprika
  • egy fej hagyma
  • egy mokkáskanál ételízesítő
  • ecet ízlés szerint
  • egy ek olaj
  • egy ek liszt

Elkészítés:

Felteszem egy fazékba főni a babot , amikor felforr leszedem róla a habot, majd belerakom a fűszereket , a petrezselyemgyökeret,paprikát,paradicsomot, szárított petrezselymet, ételízesítőt. Amikor majdnem puha, egy lábasban olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a lisztet, végül a piros paprikát, majd felengedem vízzel. Amikor felforrt hozzáadom a bableveshez és készre főzöm.

Ecettel savanyítom. Tálaláskor tejföllel kínálom. Aki szereti a hagymát kóstolja meg a bablevessel,nem fog csalódni :-)!

Jó étvágyat!