Egy finom erdélyi levest hoztam ma nektek, nyáron leggyakrabban paradicsomosan főzöm, most úgy készítettem el,mintha zöldbablevest főznék:-), ennek az oka, hogy lehessen hagymát enni mellé :-).
Hozzávalók:
- 60 dkg zsenge szemes bab
- egy petrezselyemgyökér
- szárított petrezselyem
- egy kávéskanál pirospaprika
- egy kisebb paradicsom
- egy paprika
- egy fej hagyma
- egy mokkáskanál ételízesítő
- ecet ízlés szerint
- egy ek olaj
- egy ek liszt
- só
Elkészítés:
Felteszem egy fazékba főni a babot , amikor felforr leszedem róla a habot, majd belerakom a fűszereket , a petrezselyemgyökeret,paprikát,paradicsomot, szárított petrezselymet, ételízesítőt. Amikor majdnem puha, egy lábasban olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a lisztet, végül a piros paprikát, majd felengedem vízzel. Amikor felforrt hozzáadom a bableveshez és készre főzöm.
Ecettel savanyítom. Tálaláskor tejföllel kínálom. Aki szereti a hagymát kóstolja meg a bablevessel,nem fog csalódni :-)!
Jó étvágyat!