Szeretem a csirkemellet, mert  nagyon sokféleképpen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • egy csont nélküli csirkemell filé
  • 2-3 db. koktélparadicsom
  • 3-4 szelet hagyma(nálam most póréhagyma)
  • 6 szelet bacon
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db krumpli
  • 1 db alma
  • só,bors

a pácoláshoz:
1 mokkáskanál mustár, őrölt bors,  1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Előző este bepácoljuk a megmosott csirkemellet. Elkészítjük a pácot: olívaolajjal elkeverjük a mustárt, frissen őrölt borsot adunk hozzá, ezzel bekenjük a húst.
Frissen tartó fóliával letakarjuk és betesszük a hűtőbe.

Másnap megpucoljuk a krumplit, karikákra vágjuk, majd felvágunk egy almát héjastól.
A csirkemellbe  keresztbe zsebeket vágunk, sózzuk, minden vágásba teszünk egy szelet hagymát,paradicsomot, és egy-egy szelet sajtot ( a sajt felét félre tesszük és lereszeljük).
Egy tepsibe rakjuk a krumplit, az alma szeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd körbetekerjük a baconnal. Ráfektetjük a csirkemellet, a felszeletelt  krumpli és alma szeletekre.

Fólia alatt, előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, majd a fóliát levesszük és pirítjuk további 15 percig, ha szép színt kap meghintjük a reszelt sajttal és néhány percre visszatoljuk a sütőbe,de csak annyi ideig hogy a sajt ráolvadjon.

A tepsiben sült almás-krumplival kínáljuk.
DSC_0037 (Large)
(Lehet mellé párolt rizst is adni,valamint salátát)

Jó étvágyat kívánok!