Szeretem a csirkemellet, mert nagyon sokféleképpen elkészíthető.
Hozzávalók:
- egy csont nélküli csirkemell filé
- 2-3 db. koktélparadicsom
- 3-4 szelet hagyma(nálam most póréhagyma)
- 6 szelet bacon
- 10 dkg trappista sajt
- 1 ek olívaolaj
- 2 db krumpli
- 1 db alma
- só,bors
a pácoláshoz:
1 mokkáskanál mustár, őrölt bors, 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Előző este bepácoljuk a megmosott csirkemellet. Elkészítjük a pácot: olívaolajjal elkeverjük a mustárt, frissen őrölt borsot adunk hozzá, ezzel bekenjük a húst.
Frissen tartó fóliával letakarjuk és betesszük a hűtőbe.
Másnap megpucoljuk a krumplit, karikákra vágjuk, majd felvágunk egy almát héjastól.
A csirkemellbe keresztbe zsebeket vágunk, sózzuk, minden vágásba teszünk egy szelet hagymát,paradicsomot, és egy-egy szelet sajtot ( a sajt felét félre tesszük és lereszeljük).
Egy tepsibe rakjuk a krumplit, az alma szeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd körbetekerjük a baconnal. Ráfektetjük a csirkemellet, a felszeletelt krumpli és alma szeletekre.
Fólia alatt, előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, majd a fóliát levesszük és pirítjuk további 15 percig, ha szép színt kap meghintjük a reszelt sajttal és néhány percre visszatoljuk a sütőbe,de csak annyi ideig hogy a sajt ráolvadjon.
A tepsiben sült almás-krumplival kínáljuk.
(Lehet mellé párolt rizst is adni,valamint salátát)
Jó étvágyat kívánok!