Zöldségleves májgombóccal – spenót tükörtojással ( kicsit másképp)

Leves: 1 fej vöröshagyma
1 kis zeller
700 gramm sárgarépa
130 gr. fehérrépa
só, bors, petrezselyemzöld, fokhagyma – ízlés szerint

500 gr. csirkemáj
200 gr. Tönkölybúza korpa
40 gr. Graham liszt
2 tojás
1 pici vöröshagyma
só, bors, petrezselyemzöld – ízlés szerint

A megtisztított zöldségeket minimális olajon szép “pirosra” piritom, majd befűszerezve készre főzöm. Amíg a leves fő, a csirkemájat lekapargatom, az apróra vágott hagymával, tojással, fűszerekkel, liszttel és a tönkölykorpával sűrű nokedli állagúra keverem és a kész levesbe szaggatom a kis galuskákat. K.b. 5-6 perc alatt készre fő. Az egész családom eszik belőle, ez a mennyiség 8 -10 adag leves lesz.
1 adag szénhidrát tartalma: k.b. 20 gramm CH
Spenót tükörtojással…. szintén kicsit másképp

Imádom a spenótot, de a “tej beáztatott zsemle” ugye kilőve…….

A spenótot a szokásos módon sóval, borssal, fokhagymával átfőzöm, majd botmixerrel krémesítem.
1 dl tej – 1 dl sós víz keverékébe beáztattam k.b. 100 gramm tönköly korpát, 4-5 percig főztem, majd összekevertem a spenóttal és átforraltam. Két tükörtojással tálaltam 🙂

1 adag spenót szénhidrát tartalma: k.b. 18 gramm CH

Finom volt, jó ízű és jól laktam 🙂

 

Köszönjük Kraseczki Juditnak a receptet:-)