Húsz perc alatt meleg vacsorát varázsolhatunk az asztalra .

Hozzávalók :

  • két szelet karaj ( 10-10 dkg)
  • fél tasak mirelit finom főzelék keverék
  • 2 db. koktél paradicsom
  • 2-3 karika kápia paprika
  • egy evőkanál szeletelt póréhagyma
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • só,bors
  • 8-10 dkg reszelt mozzarella,füstölt karaván  sajt, és parmezán
  • egy evőkanál olívaolaj+ a tál kikenéséhez diónyi vaj 
  • egy  csapott evőkanál tönkölyliszt

Elkészítés:

Behevítjük a sütőt 180 fokra.

A  karaj szeleteket megmossuk, leitatjuk a vizet ,majd egy kicsit kiklopfoljuk. törüljük.

Sózzuk, borsozzuk.

Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a lisztbe mártott karaj szeletet, mindkét oldalát megpirítjuk.

Közben felvágjuk a póréhagymát,paprikát  majd hozzáadjuk a húshoz, ráteszünk egy diónyi vajat, egy -két percig együtt hevítjük.

Néhány csepp olajjal kikenjük a tálat,majd rátesszük a mirelit zöldséget,  ráborítjuk a serpenyőből a húst, elrendezzük a  a zöldségeket körülötte, meghintjük petrezselyemzölddel .

Rátesszük a félbe vágott koktél paradicsomot és  megszórjuk a reszelt sajtkeverékkel. Lefóliázva sütőbe tesszük kb.10-12 percre, majd a fóliát levesszük és rápirítunk a sajtra.

Egy szelet rozskenyérrel ízletes vacsora 🙂

Jó étvágyat kívánok!