Húsz perc alatt meleg vacsorát varázsolhatunk az asztalra .
Hozzávalók :
- két szelet karaj ( 10-10 dkg)
- fél tasak mirelit finom főzelék keverék
- 2 db. koktél paradicsom
- 2-3 karika kápia paprika
- egy evőkanál szeletelt póréhagyma
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só,bors
- 8-10 dkg reszelt mozzarella,füstölt karaván sajt, és parmezán
- egy evőkanál olívaolaj+ a tál kikenéséhez diónyi vaj
- egy csapott evőkanál tönkölyliszt
Elkészítés:
Behevítjük a sütőt 180 fokra.
A karaj szeleteket megmossuk, leitatjuk a vizet ,majd egy kicsit kiklopfoljuk. törüljük.
Sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a lisztbe mártott karaj szeletet, mindkét oldalát megpirítjuk.
Közben felvágjuk a póréhagymát,paprikát majd hozzáadjuk a húshoz, ráteszünk egy diónyi vajat, egy -két percig együtt hevítjük.
Néhány csepp olajjal kikenjük a tálat,majd rátesszük a mirelit zöldséget, ráborítjuk a serpenyőből a húst, elrendezzük a a zöldségeket körülötte, meghintjük petrezselyemzölddel .
Rátesszük a félbe vágott koktél paradicsomot és megszórjuk a reszelt sajtkeverékkel. Lefóliázva sütőbe tesszük kb.10-12 percre, majd a fóliát levesszük és rápirítunk a sajtra.
Egy szelet rozskenyérrel ízletes vacsora 🙂
Jó étvágyat kívánok!