Szeretem hűvös időben a savanyú káposztás leveseket, gyakran készítek csorbát, most az erdélyi és a mediterrán konyha keveredett egy finom zöldséges levesben. Finom ízharmónia alakult ki a sok zöld fűszernövénytől.

Hozzávalók:

30-35 dkg savanyú szálas káposzta
1/2 tasak 50 dkg mirelit zöldségkeverék/ sárgarépa, brokkoli,karfiol,piros paprika,borsó,kukorica,zöldbab)
1 db / 15 dkg/ krumpli
1 db paradicsom
zöld fűszernövények: csipetnyi kapor, borsikafű , kis csokor friss petrezselyemzöld, 3 szál friss lestyán
fűszerek: só, bors, curry
1 evőkanáé olíva olaj
1 evőkanál aprított póréhagyma
1 evőkanál mascarpone
2 evőkanál tejszín
fél liter zöldségalaplé vagy / húsleves/

Elkészítés:

Oliva olajon kicsit megdinszteljük a póréhagymát,majd rátesszük a feldarabolt savanyú káposztát, együtt dinszteljük. Hozzáadjuk a kaprot, a borsikafüvet, a feldarabolt paradicsomot. Ráöntjük a zöldségalaplét. Kiforraljuk,majd beletesszük a feldarabolt krumplit, a mirelit zöldségkeveréket. Fűszerezzük, só bors, csipetnyi curryvel. Beletesszük a felaprított petrezselyemlevelet. lestyánt. Készre főzzük.
Egy tálban elkeverjük a mascarponet a tejszínnel, hígítjuk egy merítőkanálnyi forró levessel, majd belekavarjuk a levesünkbe. Ha felforrt lezárjuk a lángot.

Tálaláskor frissen vágott petrezselyem és lestyánlevéllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp. Ha nincs húsleves, vagy zöldségalaplé használhatunk házi ételízesítőt.