Gyorsan elkészíthető és könnyű ételre vágytam, kivételesen csak magamnak főztem.

20 perc alatt  el  is készült 🙂 az ebédem.

Hozzávalók egy személyre:

  • egy fél szelet csirkemell filé
  • egy paradicsom
  • 4-5 karika sárga paprika
  • néhány petrezselyemlevél
  • 15-16  darab bébi répa
  • olíva olaj
  • 1 kávéskanál vaj
  • sajt ementáli, parmezán egy jó nagy marékkal
  • só,bors,egy gerezd fokhagyma
  • fél dl fehér bor

Elkészítés:

Teflon serpenyőben  olajat hevítünk , majd hozzáadjuk  a  sóval, borssal fűszerezett  csirkemellet  és elősütjük ,  ezt követően rátesszük a  vajat,  és ráöntjük  a fehér bort, 2-3 percig lefedve pároljuk.
Közben előmelegítjük a sütőt.

A megpárolódott csirkemellet kiszedjük egy fém  serpenyőbe  és letakarjuk, hogy ne hűljön ki.
A  serpenyőbe amiben megsütöttük a csirkét   beleborítjuk a mirelit bébi répát, adunk hozzá néhány karika  sárga paprikát, a karikára vágott paradicsomot, jól megforgatjuk megsózzuk,
adunk hozzá petrezselyem zöldet ,  2-3 percig pároljuk, majd ráborítjuk a csirkénkre .

Reszelt sajttal megszórjuk és a forró sütőben készre sütjük, vigyázva arra , hogy  ne égjen meg a sajt.
Jó étvágyat!