Hozzávalók:
2 csomag réteslap
30 dkg vegyes zöldség (borsó, répa, brokkoli, karfiol, zeller, petrezselyem, kevés zöldhagyma, paprika )petrezselyemzöld,lestyán
só
bors
reszelt szerecsendió
1/2 l tej
1 teáskanál teljes kiőrlésű, 3 teáskanál fehér liszt
4 tojás sárgája
20 dkg sajt
Elkészítés:
Most mirelit zöldséget használtam. Pici vajon megpároltam . A tejből és a lisztből besamelt főztem langyosan hozzáadtam a tojások sárgáját, a megpárolt zöldséget, a reszelt sajtot és a fűszereket. Megvárjuk, míg kihűl. A réteslapokat szétszedjük, megkenjük olvasztott vaj és tejföl keverékével, egymásra 3 lapot teszünk, hogy a tölteléket jól összefogja. A tölteléket kanállal végigrakjuk, lazán feltekerjük, végeit jól visszatömködjük. Felvert tojással a tetejét megkenjük, és forró sütőben sütjük.
Ezt a receptet a Mindmegette oldalon találtam ( egy kicsit változtattam az eredeti recepten)
Hát ez csuda jól nézki.. És még egészséges is …Fantasztikusan finom lehet….. 😛
Meg is csinálom ma tökéletes,valami kis levest hozzá és kész az ebéd,igen guszta!! 😕
Örülök,hogy tetszik 😀